Lær hva en hjemmeside er og dens viktighet

En hjemmeside er det første inntrykket besøkende får av din digitale tilstedeværelse. Det er en viktig del av enhver virksomhets online strategi, som fungerer som en plattform for informasjon, kommunikasjon og markedsføring.

Betydningen av en profesjonell hjemmeside

Å ha en profesjonelt utformet hjemmeside er avgjørende for å tiltrekke og beholde kunder. En godt designet nettside kan forbedre brukeropplevelsen, øke trafikken og konverteringene, og styrke merkevaren. Utvikling av nettsteder er en kritisk investering for enhver bedrift.

Hjemmeside som en markedsføringskanal

En effektiv hjemmeside fungerer som en sentral hub for alle dine markedsføringsaktiviteter. Den bør være optimalisert for søkemotorer (SEO) for å forbedre synligheten og tiltrekke organisk trafikk. SEO – posisjonering av nettside kan drastisk forbedre din online tilstedeværelse.

Brukervennlighet og navigasjon

En vellykket hjemmeside må være brukervennlig og enkel å navigere. Dette inkluderer tydelige menyer, søkefunksjoner og lett tilgjengelig informasjon. Guide for Profesjonell Opprettelse av Nettbutikker gir innsikt i hvordan man kan designe brukervennlige nettbutikker.

Mobiltilpassede hjemmesider

Med den økende bruken av mobile enheter er det avgjørende at hjemmesider er responsivt designet for å fungere godt på alle enheter. Webflow – rask og brukervennlig nettside tilbyr løsninger for å sikre at nettstedet ditt ser bra ut på mobiltelefoner og nettbrett.

Viktigheten av rask lastetid

Hurtige lastetider er essensielle for å redusere bounce rate og forbedre brukeropplevelsen. Optimalisering av bilder, bruk av caching og minimalisering av skript kan hjelpe med dette. SEO optimalisering – gjør deg selv synlig fokuserer på teknikker for å forbedre lastetider.

Integrasjon med sosiale medier

Integrering av sosiale medier på din hjemmeside kan øke engasjementet og nå ut til et bredere publikum. Dette kan inkludere sosiale medieknapper, delingsfunksjoner og sosiale mediefeeder. Hvordan annonsere transport- og logistikkbedrifter effektivt beskriver hvordan sosiale medier kan integreres i markedsføringsstrategien.

Innhold av høy kvalitet

Å ha relevant og verdifullt innhold på hjemmesiden er avgjørende for å engasjere besøkende og forbedre SEO. Dette kan inkludere blogginnlegg, videoer, infografikk og kundehistorier. Hva er SEO? En Omfattende Guide for 2023 gir innsikt i hvordan innhold kan optimaliseres for søkemotorer.

Regelmessig oppdatering av innhold

For å holde besøkende engasjert og forbedre SEO, er det viktig å oppdatere innholdet på hjemmesiden regelmessig. Dette kan inkludere nyhetsoppdateringer, blogginnlegg og nye produkter eller tjenester. Hvordan utføre en innholdsrevisjon og hvorfor du bør gjøre det! gir tips om hvordan du kan holde innholdet ditt friskt og relevant.

Bruk av Call to Action (CTA)

Effektive Call to Actions (CTA) guider besøkende til å utføre ønskede handlinger på hjemmesiden, som å kjøpe et produkt, melde seg på et nyhetsbrev eller kontakte deg for mer informasjon. Annonsering i Nettbutikk: Maksimer Salg viser hvordan CTAer kan brukes for å øke konverteringer.

Sikkerhet på nettsiden

Nettsikkerhet er en kritisk faktor for å beskytte besøkendes data og opprettholde tillit. Dette inkluderer bruk av SSL-sertifikater, regelmessige sikkerhetsoppdateringer og sikkerhetskopieringer. SEO nettsted – oppnå suksess på lang sikt inkluderer strategier for å sikre nettstedet ditt.

Analysert verktøy for forbedring

Bruk av analyseverktøy som Google Analytics kan hjelpe deg med å forstå hvordan besøkende interagerer med nettstedet ditt og identifisere områder for forbedring. hvordan du legger til nettstedet i Google Search Console forklarer hvordan du kan bruke disse verktøyene effektivt.

Effektiv bruk av bilder og videoer

Visuelle elementer som bilder og videoer kan gjøre nettstedet ditt mer engasjerende og hjelpe med å formidle budskapet ditt på en effektiv måte. Hvordan annonsere for et reisebyrå viser hvordan visuelle medier kan brukes i markedsføringsstrategier.

Optimalisering for søkemotorer (SEO)

SEO er avgjørende for å forbedre synligheten av hjemmesiden din i søkemotorresultater. Dette inkluderer bruk av relevante nøkkelord, optimalisering av metadata og bygging av backlinks. Hva er Trust Flow, og hvordan øker jeg Trust Flow’en for domenet mitt? gir innsikt i viktigheten av SEO.

Lokalisering og flerspråklig støtte

For bedrifter som opererer i flere regioner eller land, er det viktig å ha en hjemmeside som støtter flere språk og er tilpasset lokale markeder. Lokal SEO – få kunder i nærheten av deg tilbyr strategier for å nå ut til lokale kunder.

Bruk av moderne webteknologier

Å bruke moderne webteknologier som HTML5, CSS3 og JavaScript kan forbedre nettstedets funksjonalitet og brukeropplevelse. WordPress – nettsideutvikling viser hvordan moderne teknologier kan implementeres i nettsideutvikling.

Fokus på konverteringsoptimalisering

Konverteringsoptimalisering innebærer å teste og justere forskjellige elementer på hjemmesiden for å forbedre konverteringsraten. Dette kan inkludere A/B-testing av landingssider, CTAer og innhold. SEO e-handel – få nettsiden din opp i søkemotorer tilbyr strategier for å øke konverteringer.

Tilpasning til bedriftsbehov

En vellykket hjemmeside bør være tilpasset bedriftens spesifikke behov og mål. Dette inkluderer skreddersydd design, funksjonalitet og innhold som reflekterer merkevaren. Tea Fusion: Hvordan Tea Fusion økte omsetningen viser hvordan tilpassede løsninger kan drive vekst.

Integrasjon med andre plattformer

Integrering av hjemmesiden med andre plattformer som CRM-systemer, e-handelsplattformer og betalingsløsninger kan forbedre funksjonaliteten og effektiviteten. Hvordan annonsere byråer eiendomsmegling internett viser hvordan integrasjoner kan støtte markedsføringsstrategier.

Tilpasning til brukerpreferanser

Å forstå og tilpasse seg brukernes preferanser kan forbedre brukeropplevelsen og engasjementet. Dette inkluderer personalisering av innhold, design og funksjonalitet basert på brukerdata. Plac Grodnicki: Multifunksjonell utvikling i Szczecin viser hvordan brukerpreferanser kan innlemmes i design.

Regelmessig vedlikehold

Regelmessig vedlikehold av hjemmesiden sikrer at den forblir funksjonell, sikker og oppdatert. Dette inkluderer oppdatering av programvare, fikse feil og implementere nye funksjoner. Effektiv annonsering for apotek på nett viser hvordan kontinuerlig optimalisering kan forbedre resultater.

Kostnadsbevissthet

Forståelse av kostnadene knyttet til utvikling og vedlikehold av en hjemmeside er viktig for å planlegge og budsjett effektivt. Hva er vanlig pris for en nettside? gir innsikt i kostnadsfaktorer og budsjettplanlegging.

Valg av riktig plattform

Valg av riktig plattform for utvikling og administrasjon av hjemmesiden kan påvirke funksjonaliteten og brukervennligheten. Bør du bruke WordPress som din leverandør av nettside? gir en analyse av ulike plattformer.

Implementering av e-handelsløsninger

For bedrifter som selger produkter eller tjenester online, er det viktig å ha en robust e-handelsløsning integrert i hjemmesiden. eSpares24 oppnår imponerende vekst viser hvordan effektive e-handelsløsninger kan drive vekst.

Bruk av profesjonelle tjenester

Å samarbeide med profesjonelle utviklere og designere kan sikre at hjemmesiden oppfyller høyeste standarder for kvalitet og funksjonalitet. Simonsen Tannklinikk: Forbedrer nettstedets autoritet demonstrerer verdien av profesjonell assistanse.

Overvåking og justering

Kontinuerlig overvåking og justering av hjemmesiden basert på analyse og brukerfeedback kan forbedre ytelsen og brukeropplevelsen. Priser og Aktiviteter for SEO gir innsikt i hvordan løpende optimalisering kan føre til suksess.

En effektiv hjemmeside er avgjørende for små bedrifter som ønsker å øke sin tilstedeværelse på nett og tiltrekke seg flere kunder. I denne artikkelen vil vi utforske de viktigste elementene som trengs for å lage en vellykket hjemmeside for små bedrifter, samt gi nyttige tips og strategier for å optimalisere nettstedet ditt.

Lær hvordan små bedrifter kan lage effektive hjemmesider

Planlegging og Design

Før du begynner å bygge en hjemmeside, er det viktig å ha en klar plan og design i tankene. Tenk på hvem målgruppen din er og hva du ønsker å oppnå med nettstedet. Et godt utformet nettsted bør være brukervennlig, attraktivt og funksjonelt.

  1. Definere mål og målgruppe: Hva ønsker du å oppnå med nettstedet ditt? Hvem er dine primære brukere? Dette vil hjelpe deg å ta informerte beslutninger om design og innhold.
  2. Velge riktig plattform: For små bedrifter kan plattformer som WordPress eller Wix være gode alternativer. Disse plattformene tilbyr brukervennlige løsninger som kan tilpasses etter behov.

Innholdsstrategi

Innholdet på nettstedet ditt er en av de viktigste faktorene for å tiltrekke og engasjere besøkende. God innholdsstrategi innebærer å lage relevant, nyttig og engasjerende innhold som resonnerer med målgruppen din.

  1. Skape verdifullt innhold: Artikler, blogginnlegg, og kundecaser som Tea Fusion kan gi potensielle kunder innsikt i hvordan virksomheten din kan løse deres problemer.
  2. Bruk av bilder og videoer: Visuelle elementer kan forbedre brukeropplevelsen. Inkluder bilder av høy kvalitet og videoer som forklarer produkter eller tjenester.

Søkemotoroptimalisering (SEO)

For å sikre at nettstedet ditt vises høyt i søkeresultatene, er det viktig å implementere effektive SEO-strategier. Dette inkluderer både teknisk SEO og innholdsbasert SEO.

  1. Teknisk SEO: Sørg for at nettstedet ditt har en rask lastetid, mobilvennlig design, og bruk HTTPS for sikkerhet.
  2. Innholdsbasert SEO: Bruk relevante nøkkelord, som for eksempel “hjemmesider for små bedrifter”, i titler, meta-beskrivelser og gjennomgående i innholdet ditt. Se hvordan SEO konsulent tjenester kan hjelpe deg med dette.

Brukeropplevelse (UX) og Brukergrensesnitt (UI)

En god brukeropplevelse er avgjørende for å holde besøkende på nettstedet ditt. Dette inkluderer navigasjon, layout og interaktivitet.

  1. Intuitiv navigasjon: Menyer og lenker bør være enkle å finne og bruke. Se på hvordan utforming og opprettelse av en nettside kan hjelpe deg.
  2. Responsivt design: Nettstedet ditt bør se bra ut og fungere godt på alle enheter, inkludert mobiler og nettbrett.

Call-to-Action (CTA)

For å konvertere besøkende til kunder, må du ha tydelige og effektive call-to-action knapper og lenker.

  1. Plassering og utforming: Plasser CTA-knapper på strategiske steder, som på slutten av blogginnlegg eller på forsiden. De bør være lett synlige og oppfordre til handling.
  2. Tekst: Bruk handlingsorientert språk som “Kontakt oss”, “Bestill nå”, eller “Lær mer”. Dette kan øke konverteringsraten betydelig.

Analyser og Optimalisering

Etter at nettstedet ditt er lansert, er det viktig å kontinuerlig analysere ytelsen og gjøre nødvendige forbedringer.

  1. Bruk av analyser: Verktøy som Google Analytics kan gi deg innsikt i hvordan besøkende interagerer med nettstedet ditt. Dette kan hjelpe deg å identifisere områder som trenger forbedring.
  2. Testing og optimalisering: Gjennomfør A/B-testing for å finne ut hvilke endringer som gir best resultater. Optimaliser innhold og design basert på data.

Ved å følge disse retningslinjene og strategiene, kan små bedrifter lage effektive hjemmesider som tiltrekker seg kunder, øker synligheten på nettet, og driver vekst. For mer informasjon og hjelp med å bygge og optimalisere nettstedet ditt, besøk vår webutvikling side.

Innholdsoppdatering og Vedlikehold

Et vellykket nettsted krever kontinuerlig oppdatering og vedlikehold for å holde innholdet relevant og engasjerende. Regelmessige oppdateringer kan også forbedre SEO-resultatene dine og holde besøkende interesserte.

  1. Regelmessig innholdsoppdatering: Hold bloggen din oppdatert med nye innlegg som er relevante for din bransje. Dette kan inkludere nyheter, oppdateringer, og bransjeinnsikt. Se vår guide om hvordan utføre en innholdsrevisjon for tips om å holde innholdet friskt.
  2. Vedlikehold av nettstedet: Sørg for at alle lenker fungerer, at det ikke er ødelagte bilder, og at nettstedet lastes raskt. Regelmessig vedlikehold kan forhindre tekniske problemer som kan påvirke brukeropplevelsen.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet og personvern er avgjørende for å beskytte dine besøkende og bygge tillit til nettstedet ditt. Implementer nødvendige sikkerhetstiltak for å beskytte dataene til brukerne dine.

  1. SSL-sertifikat: Sørg for at nettstedet ditt bruker HTTPS for å sikre dataene som sendes mellom brukerne og nettstedet ditt. Dette er også en rangeringfaktor for SEO.
  2. Personvernpolicy: Ha en klar personvernpolicy som forklarer hvordan du samler inn, bruker, og beskytter personopplysningene til besøkende. For mer om hvordan å øke tilliten til ditt nettsted, les vår artikkel om Trust Flow.

Markedsføringsstrategier

For å få mest mulig ut av nettstedet ditt, er det viktig å bruke effektive markedsføringsstrategier. Dette inkluderer både betalt og organisk markedsføring.

  1. SEO-strategier: Optimaliser nettstedet ditt for søkemotorer for å øke den organiske trafikken. Dette inkluderer å bruke riktige nøkkelord, optimalisere meta-tagger, og skape høykvalitets innhold. Vurder å ansette en SEO konsulent for å få profesjonell hjelp.
  2. PPC-kampanjer: Bruk betalte annonsekampanjer som Google Ads for å tiltrekke trafikk umiddelbart. Effektiv Google annonsering kan gi en rask økning i synlighet og konverteringer.

Sosiale Medier og Innholdsmarkedsføring

Sosiale medier og innholdsmarkedsføring er kraftige verktøy for å bygge merkevarebevissthet og engasjere målgruppen din.

  1. Sosiale medier: Del innholdet ditt på sosiale medier for å nå et bredere publikum. Plattformene kan inkludere Facebook, Twitter, Instagram, og LinkedIn, avhengig av hvor målgruppen din er mest aktiv.
  2. Innholdsmarkedsføring: Bruk blogginnlegg, videoer, infografikker og e-bøker for å gi verdi til dine besøkende. En god strategi for innholdsmarkedsføring kan drive trafikk og bygge autoritet i din bransje.

Lokale SEO-strategier

Hvis bedriften din har en fysisk lokasjon eller betjener en bestemt geografisk region, er lokale SEO-strategier avgjørende.

  1. Google My Business: Opprett og optimaliser din Google My Business-profil. Dette vil hjelpe deg å vises i lokale søk og på Google Maps.
  2. Lokal innhold: Inkluder lokale nøkkelord og innhold som er relevant for ditt område. Les mer om lokal SEO for å se hvordan du kan tiltrekke lokale kunder.

Analyse og Sporing

For å sikre at nettstedet ditt presterer optimalt, er det viktig å kontinuerlig analysere og spore nøkkelparametere.

  1. Google Analytics: Bruk Google Analytics til å spore trafikk, brukeratferd og konverteringer. Dette verktøyet gir verdifulle innsikter som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedet ditt.
  2. Søkemotorresultater: Overvåk hvordan nettstedet ditt rangerer for viktige nøkkelord, og juster strategiene dine deretter. Lær mer om hvordan du kan øke nettstedets synlighet gjennom effektiv SEO optimalisering.

Konklusjon

Å lage og vedlikeholde en effektiv hjemmeside for små bedrifter krever en kombinasjon av god planlegging, innholdsstrategi, SEO, brukeropplevelse, og kontinuerlig vedlikehold. Ved å følge disse retningslinjene kan du sikre at nettstedet ditt ikke bare tiltrekker besøkende, men også konverterer dem til lojale kunder. For å lære mer om hvordan vi kan hjelpe deg med din digitale markedsføring, besøk Adcomer og ta kontakt med oss for en skreddersydd løsning.

I dagens digitale verden er det essensielt for enhver virksomhet å ha en solid tilstedeværelse på nettet. Å lage en hjemmeside kan virke som en stor oppgave, men med riktig veiledning og verktøy kan prosessen bli mye enklere og mer effektiv.

Prosessen med å lage en hjemmeside

Trinnvis veiledning for utforming og opprettelse av en nettside

Når du skal lage en hjemmeside, er det viktig å følge en strukturert plan. Denne trinnvise veiledningen for utforming og opprettelse av en nettside gir deg alt du trenger for å komme i gang, fra planlegging til lansering.

1. Planlegging

Før du starter med den tekniske delen, må du planlegge nettstedet ditt grundig. Tenk på målgruppen din, hvilken type innhold du vil ha, og hvordan nettstedet ditt skal se ut.

2. Valg av plattform

Det finnes mange plattformer du kan bruke for å lage en hjemmeside. WordPress er en av de mest populære på grunn av sin fleksibilitet og brukervennlighet.

3. Design og layout

Designet på nettstedet ditt er avgjørende for å tiltrekke og beholde besøkende. En profesjonell nettsideutvikler kan hjelpe deg med tilpasset design og funksjonalitet som passer dine behov.

Hvor mye koster det å lage en nettside?

Kostnadene ved å lage en nettside kan variere avhengig av flere faktorer. Oppdag kostnadene ved å utvikle en nettside i 2024 og få innsikt i hva som påvirker prisene.

1. Faktorer som påvirker prisen

  • Kompleksitet: Jo mer kompleks funksjonalitet du ønsker, jo høyere blir prisen.
  • Design: Unike, tilpassede design koster mer enn bruk av standard maler.
  • Vedlikehold: Løpende vedlikehold og oppdateringer kan også øke kostnadene.

2. Eksempler på prisnivåer

Fra en enkel blogg til en omfattende e-handelsplattform, prisene kan variere betydelig. Les mer om hva du kan forvente i denne guiden.

SEO for din nye nettside

Når nettstedet ditt er oppe og går, er det viktig å sikre at det blir funnet av søkemotorene. Forstå SEO: En komplett ordbok for kunder gir deg de grunnleggende prinsippene for å optimalisere nettstedet ditt.

1. On-page SEO

Dette inkluderer optimalisering av innhold, metatagger, overskrifter og bilder for å forbedre synligheten.

2. Off-page SEO

Dette handler om å bygge autoritet gjennom lenkebygging og sosiale medier.

3. Teknisk SEO

Sørg for at nettstedet ditt er teknisk lyd, med rask lastetid og mobilvennlighet.

Suksesshistorier: Inspirasjon fra andre

La deg inspirere av hvordan andre har lykkes med sine nettsider. Les om hvordan Tea Fusion økte omsetningen gjennom effektiv nettstrategi og markedsføring.

1. Casestudier

Casestudier gir innsikt i praktiske eksempler på hva som fungerer. Plac Grodnicki og eSpares24 er gode eksempler på vellykkede prosjekter.

2. Kundeopplevelser

Forstå hvordan andre virksomheter har forbedret sin online tilstedeværelse og økt trafikken til deres nettsider.

Oppsummering

Å lage en hjemmeside krever planlegging, riktig verktøy og en solid forståelse av SEO. Bruk denne guiden for å navigere gjennom prosessen, og sørg for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer for å tiltrekke flere besøkende. Start din reise med Adcomer og opplev hvordan en profesjonell tilnærming kan transformere din digitale tilstedeværelse.

Integrer denne kunnskapen og ressursene fra Adcomer for å skape en effektiv og synlig nettside som tiltrekker og konverterer besøkende til kunder.

En landingsside er en enkeltstående webside, opprettet spesielt for markedsførings- eller reklamekampanjer. Den er designet for å konvertere besøkende til kunder eller leads ved å fokusere på en spesifikk handling, som å fylle ut et skjema eller kjøpe et produkt. Landingssider er viktig for å øke konverteringer, forbedre brukeropplevelsen og måle suksess for digitale kampanjer.

Viktigheten av en effektiv landingsside

Effektive landingssider spiller en nøkkelrolle i enhver digital markedsføringsstrategi. De gjør det mulig å målrette besøkende med skreddersydde budskap og handlinger. Dette kan resultere i høyere konverteringsrater og økt ROI for markedsføringskampanjer. Videre kan en godt designet landingsside forbedre brukeropplevelsen ved å gi klar og relevant informasjon raskt.

Elementer av en suksessfull landingsside

For å skape en suksessfull landingsside, må flere viktige elementer være på plass:

  • Klar og overbevisende overskrift: Tiltrekker besøkendes oppmerksomhet umiddelbart.
  • Relevant og tydelig innhold: Fokuserer på fordeler og unike salgsargumenter.
  • Sterk CTA (Call to Action): Oppfordrer besøkende til å utføre ønsket handling.
  • Visuelt tiltalende design: Skaper en positiv førsteinntrykk og øker engasjementet.
  • Enkel navigasjon: Forhindrer besøkende fra å bli distrahert og hjelper dem å fokusere på CTA.

Eksempler på vellykkede landingssider

Adcomer har hjulpet mange selskaper med å utvikle effektive landingssider. For eksempel hjalp vi Tea Fusion med å forbedre merkevaren, øke salget og utvide virksomheten ved å tilby vekstorienterte strategier på nett. Les mer om Tea Fusion.

Optimalisering av landingssider

Optimalisering av landingssider er en kontinuerlig prosess som involverer testing og justering for å forbedre ytelsen. Noen vanlige optimaliseringsteknikker inkluderer A/B-testing, forbedring av innholdsrelevans og justering av CTA-er. Vårt team kan hjelpe deg med å utføre disse optimaliseringene for å sikre at landingssidene dine alltid presterer på sitt beste.

Hvorfor velge Adcomer for dine landingssider?

Hos Adcomer tilbyr vi spesialiserte tjenester for å hjelpe deg med å skape og optimalisere landingssider som driver resultater. Vår erfaring innen digital markedsføring sikrer at du får en skreddersydd løsning som passer dine behov og mål. Lær mer om våre tjenester innen søkemotoroptimalisering og hvordan vi kan hjelpe deg med å få mer organisk trafikk.

Fordeler med landingssider for forskjellige bransjer

Uansett hvilken bransje du er i, kan landingssider gi betydelige fordeler. For eksempel kan advokatfirmaer bruke landingssider til å tiltrekke nye klienter gjennom målrettet digital markedsføring. Les mer om digital markedsføring for advokater og hvordan du kan optimalisere din virksomhet.

Hvordan lage en effektiv landingsside

Å lage en effektiv landingsside krever nøye planlegging og utførelse. Her er noen trinn du bør følge:

Definer ditt mål:
Hva vil du at besøkende skal gjøre på landingssiden din?

Forstå din målgruppe:
Hva er deres behov og smertepunkter?

Design med brukeropplevelse i tankene:
Sørg for at siden er enkel å navigere og visuelt tiltalende.

Skriv overbevisende innhold:
Fokuser på fordeler og bruk en tydelig CTA.

Test og optimaliser:
Bruk A/B-testing for å finne ut hva som fungerer best.

Landingssider og SEO

Landingssider spiller også en viktig rolle i SEO-strategier. En godt optimalisert landingsside kan bidra til å forbedre rangeringen din i søkemotorer og tiltrekke mer organisk trafikk. Les mer om SEO-tjenester og hvordan vi kan hjelpe deg med å optimalisere landingssidene dine.

Konklusjon

Landingssider er en essensiell del av enhver digital markedsføringsstrategi. De gir muligheten til å målrette spesifikke handlinger, forbedre konverteringer og måle kampanjesuksess. Med riktig design, innhold og optimalisering kan landingssider hjelpe deg med å nå dine forretningsmål. For mer informasjon om hvordan Adcomer kan hjelpe deg med å lage effektive landingssider, ta kontakt med oss i dag. Utforsk også våre kundecaser som Plac Grodnicki for å se hvordan vi har hjulpet andre bedrifter med å oppnå suksess.

 

Å lage en nettside kan virke som en utfordrende oppgave, men med riktig veiledning og verktøy kan prosessen bli både enkel og morsom. Her er 15 tips som hjelper deg i gang med å lage en nettside som skiller seg ut.

1. Bestem deg for formålet med nettsiden

Før du begynner å lage en nettside, er det viktig å klargjøre hva målet ditt er. Er det å selge produkter, dele informasjon eller kanskje å bygge en portefølje? Dette vil påvirke design og funksjonalitet.

2. Velg et passende domene

Ditt domenenavn bør være enkelt å huske og reflektere innholdet på nettsiden din. Det er også viktig å sjekke om domenenavnet er tilgjengelig.

3. Velg riktig web hosting

Web hosting er hvor nettsiden din “bor” på internett. Det er viktig å velge en pålitelig leverandør som tilbyr god oppetid og kundeservice.

4. Bruk et brukervennlig CMS

Et Content Management System (CMS) som WordPress gjør det enkelt å oppdatere og administrere innhold på nettsiden din.

5. Velg en responsiv design

Nettsiden din bør se bra ut på alle enheter, fra PC-er til mobiltelefoner. En responsiv design tilpasser seg automatisk ulike skjermstørrelser.

6. Optimaliser for søkemotorer (SEO)

Bruk SEO teknikker for å forbedre synligheten til nettsiden din i søkemotorer som Google. Dette inkluderer bruk av riktige nøkkelord, meta-tags, og kvalitetsinnhold.

7. Lag kvalitetsinnhold

Innholdet på nettsiden din bør være relevant og engasjerende for målgruppen din. Innholdsmarkedsføring kan hjelpe deg med å tiltrekke, underholde og konvertere besøkende.

8. Bruk visuelt tiltalende grafikk

Høy kvalitet bilder og videoer kan gjøre nettsiden din mer tiltalende. Tenk på å bruke 3D-animasjoner eller andre visuelle elementer for å fange oppmerksomhet.

9. Implementer brukervennlig navigasjon

Navigasjonen på nettsiden din bør være intuitiv og enkel å bruke. Dette gjør det lettere for besøkende å finne det de leter etter.

10. Integrer sosiale medier

Sosiale medieknapper gjør det enkelt for besøkende å dele innholdet ditt. Dette kan øke trafikken til nettsiden din.

11. Bruk Call-to-Actions (CTAs)

Klare og tydelige CTAs som “Kjøp nå” eller “Kontakt oss” kan øke konverteringsratene dine.

12. Sørg for rask lastetid

Nettsider som laster raskt gir en bedre brukeropplevelse og rangerer høyere i søkemotorer. Optimaliser bildene og bruk en god web hosting for å sikre rask lastetid.

13. Beskytt nettsiden din

Sikkerhet er viktig. Bruk SSL-sertifikater og hold CMS, plugins og temaer oppdatert for å beskytte nettsiden din mot hacking.

14. Analyser og forbedre

Bruk verktøy som Google Analytics for å følge med på hvordan besøkende bruker nettsiden din. Dette kan gi verdifull innsikt og hjelpe deg med å forbedre nettstedet ditt kontinuerlig.

15. Hold nettsiden din oppdatert

Regelmessig oppdatering av innhold og funksjonalitet holder nettsiden din relevant og sikker. Dette kan også forbedre SEO og brukeropplevelsen.

Ved å følge disse tipsene, kan du lage en nettside som ikke bare ser bra ut, men også fungerer effektivt for å nå dine mål. For mer veiledning og hjelp, kan du se på våre tjenester innen SEO optimalisering og webutvikling.

FAQs

  1. Hva er det første steget i å lage en nettside?
    • Bestem formålet med nettsiden. Dette vil påvirke design og funksjonalitet.
  2. Hvordan velger jeg riktig domene?
    • Velg et enkelt, minneverdig navn som reflekterer innholdet på nettsiden din. Sjekk om domenet er tilgjengelig.
  3. Hva er en responsiv design?
    • En responsiv design tilpasser seg automatisk ulike skjermstørrelser, fra PC-er til mobiltelefoner.
  4. Hvorfor er SEO viktig for nettsider?
    • SEO forbedrer synligheten til nettsiden i søkemotorer som Google, noe som kan øke trafikken til nettsiden.
  5. Hva er Call-to-Actions (CTAs)?
    • CTAs er klare og tydelige oppfordringer som “Kjøp nå” eller “Kontakt oss” som kan øke konverteringsratene.
  6. Hvordan kan jeg sikre nettsiden min?
    • Bruk SSL-sertifikater og hold CMS, plugins og temaer oppdatert for å beskytte nettsiden mot hacking.
Å lage en nettside kan virke som en overveldende oppgave, men med riktig veiledning og verktøy kan prosessen bli enkel og effektiv. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de viktigste stegene for å lage en nettside som ikke bare ser bra ut, men også fungerer optimalt for dine behov. Vi vil dekke alt fra planlegging og design til SEO-optimalisering og vedlikehold.

Planlegging av nettsiden

Før du begynner å lage nettsiden, er det viktig å planlegge nøye. Definer formålet med nettsiden din, målgruppen, og hvilke funksjoner du trenger. Lag en sitemap for å få en oversikt over strukturen og navigasjonen på nettsiden. Dette vil hjelpe deg med å holde fokus og sikre at du dekker alle nødvendige elementer.

Steg for planlegging:

  1. Definer formålet med nettsiden
  2. Identifiser målgruppen
  3. Lag en sitemap
  4. Velg plattform (f.eks. WordPress, Webflow, Wix)
  5. Sett opp et budsjett

Design og brukeropplevelse

Designet på nettsiden din er det første inntrykket besøkende får, så det er viktig at det er profesjonelt og brukervennlig. Fokuser på enkelhet, konsistens og navigasjonsvennlighet. Bruk farger, fonter og bilder som passer til din merkevare.

Webflow – Rask og brukervennlig nettside

For de som ønsker en stilfull og funksjonell nettside, er Webflow et godt valg. Webflow tilbyr skreddersydd utvikling som kan transformere nettsiden din med avanserte funksjoner og estetisk design. Ta kontakt med oss for å starte ditt Webflow-prosjekt i dag!

Viktige designelementer:

  • Responsivt design
  • Enkel navigasjon
  • Konsistente farger og fonter
  • Høy kvalitet på bilder og grafikk

Valg av plattform

Valg av riktig plattform er avgjørende for nettsidens funksjonalitet og brukervennlighet. Populære plattformer inkluderer WordPress, Wix, og Webflow. Hver av disse plattformene har sine fordeler og ulemper, så det er viktig å velge en som passer dine spesifikke behov.

WordPress – Nettsideutvikling

WordPress er en av de mest populære plattformene for nettsideutvikling på grunn av sin fleksibilitet og tilpasningsmuligheter. Med WordPress-nettsideutvikling kan du oppgradere din nettside med profesjonelt design, API-integrasjoner og optimalisering. Utforsk våre tjenester for å finne den beste løsningen for din nettside.

SEO og synlighet

For å sikre at nettsiden din blir funnet av potensielle kunder, er det viktig å fokusere på søkemotoroptimalisering (SEO). Dette inkluderer både on-page og off-page SEO, som å optimalisere innholdet, bruk av nøkkelord, metabeskrivelser og å bygge relevante lenker.

SEO optimalisering – Gjør deg selv synlig

Forbedre nettstedets synlighet og rangering med SEO-optimalisering. Vi gir deg og din virksomhet ekspertisen som trengs for å oppnå vekst. Våre tjenester inkluderer alt fra teknisk SEO til innholdsstrategi.

Nøkkelområder innen SEO:

  • Søkeordsforskning
  • Optimalisering av metatagger
  • Innholdsstrategi
  • Bygging av lenker
  • Analyser og rapportering

Vedlikehold og oppdateringer

Nettsidevedlikehold er en kontinuerlig prosess som innebærer å oppdatere innhold, fikse feil, forbedre sikkerhet og holde designet friskt. Regelmessig vedlikehold sikrer at nettsiden din fungerer optimalt og gir en god brukeropplevelse.

Tips for vedlikehold:

  • Oppdater CMS og plugins regelmessig
  • Sjekk for ødelagte lenker
  • Overvåk nettstedets ytelse
  • Sikkerhetskopier jevnlig

Oppsummering

Å lage en nettside krever planlegging, godt design, riktig plattform og kontinuerlig vedlikehold. Ved å følge stegene i denne guiden kan du skape en nettside som både ser bra ut og fungerer effektivt. Husk å fokusere på SEO for å sikre at nettsiden din blir funnet av målgruppen din.

For mer informasjon om våre tjenester og hvordan vi kan hjelpe deg med å lage en nettside, besøk våre sider om SEO-nettsted og WordPress SEO.

Ved å følge denne veiledningen og utnytte de tilgjengelige ressursene, kan du lage en nettside som tiltrekker seg besøkende og konverterer dem til kunder. God planlegging, design og SEO-optimalisering er nøkkelen til suksess på nettet.

Innholdsstrategi

En godt gjennomtenkt innholdsstrategi er avgjørende for å engasjere besøkende og forbedre nettsidens rangering på søkemotorer. Innholdet på nettsiden din bør være relevant, informativt og optimalisert for søkeord som er viktige for din bransje.

WordPress SEO – Skap din egen suksess

For de som bruker WordPress som plattform, er det viktig å optimalisere innholdet for å øke synlighet og trafikk. WordPress SEO tilbyr spesialiserte tjenester for å hjelpe deg med å nå dine mål. Ved å implementere en målrettet strategi og ekspertise, kan du øke synligheten til din WordPress-nettside betydelig.

Elementer i en effektiv innholdsstrategi:

  • Blogginnlegg og artikler
  • Casestudier og kundehistorier
  • Infografikk og videoer
  • Landingssider
  • Call-to-action (CTA)

Bruk av verktøy og ressurser

Å bruke riktige verktøy og ressurser kan forenkle prosessen med å lage og vedlikeholde en nettside. Verktøy for design, utvikling, SEO og analyser er avgjørende for å sikre at nettsiden din fungerer optimalt og når ut til målgruppen.

Wix – Nettsideutvikling

For bedrifter som ønsker en enkel og effektiv måte å bygge og administrere en nettside på, er Wix-nettsideutvikling et godt valg. Vi tilbyr tilpasset design og API-integrasjon for både B2B og B2C-sektorer. Med Wix kan du optimalisere din tilstedeværelse på nett raskt og enkelt.

Anbefalte verktøy:

  • Design: Adobe XD, Figma
  • Utvikling: Visual Studio Code, GitHub
  • SEO: Google Analytics, Ahrefs
  • Analyser: Hotjar, Google Tag Manager

Integrasjon og funksjonalitet

Nettsidens funksjonalitet og integrasjoner er viktige for å tilby en komplett brukeropplevelse. Dette kan inkludere e-handelsløsninger, API-integrasjoner, og interaktive elementer som kontaktskjemaer og live chat.

API-integrasjoner

API-integrasjoner kan forbedre nettsidens funksjonalitet ved å koble til eksterne systemer og tjenester. Dette er spesielt nyttig for bedrifter som ønsker å tilby avanserte funksjoner som betalingstjenester, kundestøtte og dataanalyse.

Fordeler med API-integrasjoner:

  • Økt funksjonalitet
  • Forbedret brukeropplevelse
  • Effektiv datahåndtering
  • Automatiserte prosesser

Sikkerhet

Sikkerhet er en kritisk faktor for enhver nettside. Det er viktig å beskytte nettsiden mot trusler som hacking, malware, og datatyveri. Implementer sterke sikkerhetstiltak for å beskytte både nettsiden og brukernes data.

Tips for nettsidesikkerhet:

  • Bruk SSL-sertifikat
  • Oppdater CMS og plugins regelmessig
  • Implementer to-faktor autentisering
  • Bruk sterke passord
  • Utfør regelmessige sikkerhetssjekker

Brukeranmeldelser og tilbakemeldinger

Å samle inn og analysere brukeranmeldelser og tilbakemeldinger kan gi verdifull innsikt i hvordan nettsiden din fungerer og hvilke områder som kan forbedres. Oppmuntre besøkende til å dele sine meninger og bruk denne informasjonen til å gjøre nødvendige justeringer.

Fordeler med brukeranmeldelser:

  • Forbedret brukeropplevelse
  • Økt tillit og troverdighet
  • Identifisering av forbedringsområder
  • Bedre kundetilfredshet

Avslutning

Å lage en nettside som er både visuelt tiltalende og funksjonell krever nøye planlegging, design, utvikling og vedlikehold. Ved å følge trinnene og rådene i denne veiledningen, kan du skape en nettside som oppfyller dine mål og behov. Husk at kontinuerlig vedlikehold og oppdatering er nøkkelen til å sikre at nettsiden din forblir relevant og effektiv over tid.

Utforsk våre tjenester for mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med å lage og optimalisere din nettside. Besøk våre sider om SEO-nettsted og WordPress SEO for å lære mer.

Ved å følge disse retningslinjene og bruke de riktige verktøyene, kan du lage en nettside som både tiltrekker seg besøkende og konverterer dem til fornøyde kunder. Lykke til med ditt nettsideprosjekt!

Mobiloptimalisering

I dagens digitale landskap er mobiloptimalisering avgjørende for å sikre at nettsiden din er tilgjengelig og brukervennlig på alle enheter. En mobilvennlig nettside forbedrer brukeropplevelsen og bidrar til høyere rangering på søkemotorer.

Steg for mobiloptimalisering:

  • Responsivt design
  • Optimaliser bilder og videoer for rask lastetid
  • Bruk lesbare fonter og store knapper
  • Test nettsiden på forskjellige enheter og nettlesere
  • Implementer mobilspesifikke funksjoner, som “klikk for å ringe”

SEO nettsted – Oppnå suksess på lang sikt

For å sikre at nettsiden din ikke bare er visuelt tiltalende, men også rangert høyt på søkemotorer, er det viktig å fokusere på SEO fra starten. Vårt SEO-nettsted program tilbyr omfattende løsninger som forbedrer din nettsides synlighet og rangering. Dette inkluderer teknisk SEO, innholdsoptimalisering og linkbygging.

Annonsering og markedsføring

For å tiltrekke seg trafikk og potensielle kunder til nettsiden, er det viktig å ha en solid markedsføringsstrategi. Dette kan inkludere både betalte annonser (PPC) og organisk markedsføring.

Strategier for markedsføring:

  • Søkemotormarkedsføring (SEM)
  • Sosiale medier markedsføring
  • Innholdsmarkedsføring
  • E-postmarkedsføring
  • Influencer-markedsføring

SEO optimalisering – Gjør deg selv synlig

Effektiv SEO-optimalisering er nøkkelen til å forbedre nettsidens synlighet og rangering. Med våre SEO-optimaliseringstjenester får du ekspertisen som trengs for å oppnå vekst. Vi tilbyr skreddersydde løsninger som dekker alt fra søkeordsforskning til teknisk SEO.

Analyse og rapportering

Regelmessig analyse og rapportering er essensielt for å forstå hvordan nettsiden din presterer og hvor det er rom for forbedring. Bruk verktøy som Google Analytics for å overvåke trafikk, brukeratferd og konverteringer.

Nøkkelmetrikker å følge:

  • Organisk trafikk
  • Avvisningsrate
  • Gjennomsnittlig tid på siden
  • Konverteringsrate
  • Tilbakevendende besøkende

Tilpasning for målgrupper

For å sikre at nettsiden din appellerer til ulike segmenter av målgruppen, bør du vurdere å tilpasse innhold og design basert på brukerdata. Dette kan innebære å lage personifiserte opplevelser og målrettede kampanjer.

Metoder for tilpasning:

  • Brukersegmentering
  • Dynamisk innhold
  • A/B-testing
  • Personalisert e-postmarkedsføring

Sosialt bevis og anmeldelser

Sosialt bevis, som kundevurderinger og attester, spiller en viktig rolle i å bygge tillit og overbevise nye besøkende om å bli kunder. Integrer anmeldelser og attester på relevante sider for å øke troverdigheten.

Fordeler med sosialt bevis:

  • Økt tillit
  • Bedre konverteringsrate
  • Positivt omdømme
  • Høyere kundelojalitet

Fremtidige oppgraderinger

Nettsiden din bør være en dynamisk ressurs som utvikler seg med tiden. Planlegg regelmessige oppgraderinger og revisjoner for å sikre at den forblir relevant og effektiv.

Anbefalte oppgraderinger:

  • Oppdatering av design
  • Implementering av nye teknologier
  • Forbedring av sikkerhetstiltak
  • Optimalisering basert på brukerdata

Konklusjon

Å lage en vellykket nettside krever en kombinasjon av god planlegging, attraktivt design, brukervennlighet, og kontinuerlig vedlikehold. Ved å følge trinnene og rådene i denne guiden kan du skape en nettside som ikke bare ser bra ut, men også leverer resultater.

For ytterligere hjelp og profesjonell veiledning, besøk våre tjenester for SEO-nettsted og WordPress SEO. Vårt team av eksperter står klare til å hjelpe deg med å oppnå dine digitale mål.

Med riktig tilnærming og ressurser kan du lage en nettside som skiller seg ut i mengden, tiltrekker seg besøkende og konverterer dem til fornøyde kunder. Lykke til med ditt nettsideprosjekt!

Et ganske bredt tema, så før vi begynner å diskutere det – en liten reklame 😉 Vårt SEO-byrå spesialiserer seg på posisjonering av nettsteder og nettbutikker. Så hvis du er interessert i et tilbud på våre aktiviteter, kan du klikke på knappen nedenfor, fylle ut en kort beskrivelse, og vi vil gi deg en pris på posisjonering innen 24 timer. Vi opererer ikke etter en fast prisliste, da vi alltid behandler hvert enkelt tilfelle individuelt.

SEO (søkemotoroptimalisering) er alle aktiviteter som tar sikte på å oppnå de høyeste gratis (organiske) posisjonene i søkemotorene. Det er en konstant prosess der man streber etter stadig bedre resultater i Google. Som en del av SEO utfører vi blant annet aktiviteter i koden, optimaliserer innholdet og sørger også for å øke kundebevisstheten og nettstedets synlighet på nettet (f.eks. gjennom profesjonell lenkebygging).

Posisjonering er et av de mest effektive elementene i nettbasert markedsføring. Det gjør det mulig å generere verdifull trafikk fra Googles søkemotor, noe som gir nye kunder og kan bidra til en reell økning i fortjenesten. Nesten alle bedriftseiere som ikke bare får kunder gjennom henvisninger eller direktesalg, kjenner til kraften i denne prosessen. Det viser seg nemlig at det ikke er nok bare å legge ut bedriftens tilbud på en nettside. En grundig analyse av konkurransen, en posisjoneringsstrategi, riktig valg av fraser, gjennomtenkte og konsekvente SEO-aktiviteter, plassering og kontroll av verdifulle interne og eksterne lenker, posisjonsovervåking – alt dette og andre faktorer utgjør den totale kostnaden for SEO.

I denne artikkelen svarer jeg bare på de vanligste spørsmålene: Hvor mye koster SEO? Kan prislisten for nettposisjonering være fast? Hva er prisen på individuelle SEO-tjenester? Hvis du vil finne ut hva det koster å få høye posisjoner i Googles søkeresultater, inviterer jeg deg til å lese videre.

SEO-aktiviteter som utføres som en del av posisjonering

Et tilbud på en posisjoneringstjeneste omfatter en innledende analyse av nettstedet, bransjen og konkurrentene, samt planlegging av alle aktiviteter som bidrar til å øke nettstedets synlighet i Google-søk. I forbindelse med posisjonering av nettstedet må det gjennomføres en rekke aktiviteter på ulike nivåer. Dette omfatter arbeid som utføres både på og utenfor nettstedet, og det er disse aktivitetene som må tas med i beregningen når man skal fastslå hvor mye posisjonering koster for en butikk eller et nettsted.

SEO-revisjon

 

Den første oppgaven som bør utføres av et byrå eller en frilanser, er å foreta en SEO-revisjon av nettstedet som skal posisjoneres. Dette dokumentet inneholder informasjon om domenets nåværende tilstand. Det viser hvilke områder som må forbedres, og gir forslag til hvordan disse feilene kan løses. SEO-revisjonen inkluderer blant annet data om innholdet på siden, kode-mangler, indeksering, mobilitet, UX og mye mer. Hver revisjon vil være forskjellig, ettersom hvert nettsted er en helt forskjellig organisme som kan ha forskjellige sykdommer. Det finnes en rekke verktøy som brukes til å gjennomføre analyser.

Den første vurderingen er selvsagt å gjennomsøke nettstedet, mistenke koden og se hva som skjer når du skriver site:www.przykladowa-strona.com.pl i Google.

Deretter følger bruk av verktøy som f.eks:

  • Google Speed Insight
  • GT Metrix
  • Screaming Frog
  • Xenu Link Sleuth
  • Deep Crawl
  • Google Search Console

 

Forberedelsene til revisjonen kan ta to til fire timer for et lite nettsted, mens det kan ta opptil et dusin timer for en stor nettbutikk.

Hvis man går ut fra at en SEO-profesjonell i gjennomsnitt koster 1 300kr per time, kan en SEO-revisjon koste mellom 3 000kr og flere tusen kroner. Ofte er det imidlertid slik at et interaktivt byrå utfører en SEO-revisjon som en del av kontrakten, og ser på det som en forpliktelse og investering. Noen byråer prissetter derimot disse aktivitetene separat og bruker sin egen prisliste eller et estimert prisintervall.

Det hender også at noen store selskaper bestiller SEO-revisjoner og kan gjøre endringer selv. Selvsagt kan nettstedseieren utføre en innledende revisjon ved hjelp av gratisverktøy som Seoptimer, men dataene vil være betydelig begrenset.

Aktiviteter på stedet

On-site-optimalisering er en av de viktigste faktorene vi utfører som en del av hele SEO-prosessen. On-site-aktiviteter er alle de aktivitetene vi utfører på innsiden av domenet.

Som en del av SEO:

 

  • Utfører vi en analyse av alle nøkkelfraser
  • Vi sørger for at nettstedet blir riktig indeksert i tilfelle for eksempel blokkering
  • Eliminere duplisering av hjemmeside og innhold
  • Opprette passende metadata: tittel og beskrivelse
  • Utvikle innhold til nettstedet, inkludert nøkkelord
  • Vi innfører en riktig struktur med h1-, h2- og h3-overskrifter,
  • Oppretter vennlige nettadresser,
  • Oppretter robots.xt- og sitemap.xml-filer,
  • Utvikler en strategi for intern lenking,
  • Navngi og beskrive bilder på riktig måte,
  • Øke hastigheten på nettstedet.
  • Vi legger inn strukturerte data,
  • Sjekker elementer for UX,
  • Vi fjerner feil fra Google Search Console.

Som du ser, krever aktiviteter på nettstedet og optimalisering av et nettsted for SEO ekspertkunnskap og omfattende kunnskap. Det er også en tidkrevende prosess som du bør bruke så mye tid på som nødvendig. Optimalisering skaper et godt grunnlag for andre, fremtidige aktiviteter. Det er en jobb som må gjøres kontinuerlig på grunn av det stadig skiftende markedet, endringer i måten brukerne bruker internett på og oppdateringer av Googles algoritmer. Selv etter at en nettside er optimalisert, må den fortsatt vedlikeholdes og forbedres, for eksempel ved å øke hastigheten ytterligere eller utvide innholdet.

Det er verdt å legge til at en godt utført optimalisering kan gi et raskt resultat på lokale søkeord, noe kunden kan merke gjennom flere henvendelser via e-post eller telefon.

Posisjonering av nettside – kortfattet prisliste

  • Optimaliseringsaktiviteter kan ta fra 4 timer (for et mindre, enkelt nettsted med noen få undersider) til hele 40 timer (for en større nettbutikk). Hver arbeidstime for en SEO-spesialist koster ca. 1 300kr, noe som gir kostnader fra 4 000kr til 30 000kr for optimalisering alene. De angitte timeprisene er omtrentlige og avhenger mye av det spesifikke nettstedet, dens tilstand, effektivitet, tidligere utførte posisjoneringstiltak, SEO-spesialistens erfaring og antall personer som jobber med nettstedet.
  • Tekster til nettstedet og bloggen – det bør skrives en omfattende, spesialisert tekst til hver underside. Tekster per kategori er vanligvis på rundt 2000-3000 tegn med mellomrom, men kortere og lengre formater forekommer også. Det samme gjelder artikler til en bedriftsblogg. Hver av dem bør være på rundt 5000-7000 tegn med mellomrom. I tillegg til å plassere nøkkelord i tekstene, er det viktig å sørge for at teksten er språklig korrekt, unik (for å unngå duplisert innhold), tilpasset stilen og kommunikasjonsspråket til en bestemt målgruppe, og fremfor alt at den er verdifull og svarer på brukerens spørsmål. Kostnaden for en slik artikkeltekst er mellom kr 1 500 og kr 3 500. Når det gjelder bloggartikler, anbefaler vi å publisere minst to bloggartikler per måned.
  • Innholdsoptimalisering – dette er vanligvis publisering av en tekst eller artikkel på nettstedet, riktig formatering, intern lenking osv. og, avhengig av emnet, tillegg av bilder og videoinnhold – ca. 1 time per artikkel, eller 3 500 kr.
  • Ytterligere SEO-beskrivelser – når det gjelder SEO for nettbutikker, må det legges til betydelig mer innhold. I tillegg til det ovennevnte kommer kategoribeskrivelser, underkategoribeskrivelser og i noen tilfeller til og med utvidelse av enkeltartikler.

 

Alle de ovennevnte faktorene påvirker den endelige prisen på SEO for et nettsted. Som du ser, avhenger kostnadene for SEO av mange variable faktorer, noe som gjør det svært vanskelig å fastsette det endelige beløpet for SEO. Det avhenger av nettstedets tilstand, dets utvikling, bransjen det opererer i, rekkevidden det ønsker å oppnå og behovene til eieren selv. Derfor kan prisen på posisjonering variere og variere fra flere hundre NOK til flere tusen NOK.

 

Arbeid off-site

Det er ikke bare on-site-aktiviteter som faller inn under SEO. Det finnes også off-site-aktiviteter, dvs. aktiviteter som en potensiell kunde ikke ser visuelt på nettstedet, men som likevel påvirker nettstedets posisjon i Google. Når det gjelder slike aktiviteter, gjennomfører vi en omfattende lenkebygging strategi.

 

Som en del av off-site utfører og tilbyr vi:

 

  • Lenkebygging – vi implementerer en strategi for anskaffelse av eksterne lenker, ca. 30 lenker per måned og oppover. Lenker kan hentes fra en rekke steder – verifiserte kataloger, rubrikkannonser, forum, blogger, lokale portaler, generelle portaler. Å skaffe et slikt antall lenker manuelt tar mellom 3 og 8 timer, avhengig av databasen over nettsteder, bransje osv. Kostnadene for et SEO-byrå i denne forbindelse vil variere fra 2 00 kr til 7 500 kr per måned.
  • Innholdsmarkedsføring og sponsede artikler – vi implementerer en strategi for innholdsmarkedsføring. Dette innebærer å skrive 2 eller flere artikler per måned. Kostnaden for å skrive en artikkel varierer fra 1 500 kr til 3 500 kr. Plasseringen av en tekst med en lenke på en profesjonell portal/blogg starter på 1 500 kr og går opp til flere tusen gjennom for eksempel WhitePress-plattformen. På denne måten sikrer vi ikke bare en økning i trafikken på nettstedet, men også muligheten til å skape tillit til nettstedet og øke synligheten i Google-søk.
  • SEO-strategi – du bør også legge til tiden du bruker på konkurrentanalyse, ideer til utvikling av nettstedet og bloggartikler, samt revisjon av nettstedet i de tilgjengelige verktøyene (f.eks. Google Search Console, Google Analytics). I gjennomsnitt må du bruke ca. 3 til 5 timer per måned, noe som tilsvarer 2 500 kr til 4 500 kr.

 

Det er også verdt å tenke på andre måter å lenke på, f.eks. lenking på SEO-selskapenes egne nettsteder. Vi anbefaler ikke denne metoden, ettersom lenker vanligvis fjernes fra slike nettsteder ved brudd eller oppsigelse av kontrakten, og det kan koste mye å vedlikeholde dem. Plutselig fjerning av et så stort antall lenker vil ha en negativ innvirkning på din nåværende Google-rangering, og tapene kan være uopprettelige.

Verktøy som brukes til posisjonering av nettsteder

Alle profesjonelle SEO-byråer arbeider med verktøy. De hjelper deg med å analysere nettstedet, finne steder å lenke til, analysere konkurransen eller overvåke nøkkelfraser.

I sitt daglige arbeid bruker SEO-spesialister og tekstforfattere blant annet følgende verktøy:

  • Senuto
  • Brandle
  • Semstorm
  • Ahrefs
  • Majestic SEO
  • Seostation

 

Dette er ikke alle løsningene som brukes. Denne typen verktøy koster et SEO-byrå minst flere hundre kroner per måned. Uten profesjonelle verktøy og riktig tolkning av resultater, trender og relasjoner i SEO-bransjen er det umulig å posisjonere et nettsted på en god måte og samtidig spare tid og penger.

I tillegg er det viktig å ta hensyn til kunnskapen og erfaringen til eksperten, som hele tiden er oppdatert på den siste utviklingen. Han har allerede observert mer enn én kunde i løpet av sin karriere og vet godt hva som fungerer og hva som bør unngås. Erfaring, tilegnede ferdigheter og, i tillegg til dette, den kontinuerlige utviklingen av spesialisten er også viktige faktorer som påvirker hvordan prisen på posisjonering til slutt bestemmes. Faktisk kan man si at kunnskapen til SEO-spesialister er uvurderlig – det er denne kunnskapen, støttet av SEO-byråets verktøy, profesjonalitet og kvalitet, som gjør det mulig å lykkes med SEO på et nettsted.

Posisjonering av nettside – prisoverslag og priseksempler

Prisvarianter – månedlig abonnement

Nedenfor har vi utarbeidet 5 varianter av posisjoneringskostnader som man ofte støter på. Vi gjør oppmerksom på at SEO-prisene nedenfor kan variere avhengig av bransje, konkurransesituasjon, nettstedets utvikling samt domenets og nettstedets historikk. Prisene våre er alltid utarbeidet for spesifikke nettsteder, så det er viktig å huske at det er individuelt hvor mye SEO koster.

Lokal nettside – lite konkurransedyktige fraser – kostnad/pris for posisjonering: 14 900 – 19 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 20-30 eksterne lenker per måned

 

Lokal posisjonering er en god løsning for bedrifter som tilbyr stasjonære tjenester, f.eks. en skjønnhets- eller frisørsalong, en tannlegepraksis, et bilverksted, restauranter, hoteller, treningssentre osv. Dette alternativet gjelder for alle gründere som ønsker å markedsføre seg i nærheten av virksomheten sin og tiltrekke seg potensielle kunder fra et bestemt sted (både de som bor der permanent, og besøkende, gjester, turister osv.) Lokal posisjonering har også som mål å øke nettstedets synlighet i Google gjennom optimalisering, anskaffelse av verdifulle lenker og valg av nøkkelord – men med den forskjellen at frasene har et medlem av lokaliteten lagt til, f.eks. frisør Poznan.

På grunn av dens spesifikasjoner, mye mindre konkurranse, bør prisen på posisjonering av en slik lokal tjeneste være innenfor et relativt lavt kostnadsområde. Selv om prisklassen vår starter fra 6 000 kr, er det også slike bransjer der prisen for posisjonering bør være lavere, til og med “rundt” 4 500 kr. Hvis lokal posisjonering for eksempel gjelder Kongsberg, bør kostnaden faktisk være lavere enn 6 000 kr netto.

Landsdekkende nettsted – middels konkurransedyktige fraser – kostnad/pris for posisjonering: 14 900 – 19 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 30-50 eksterne lenker per måned
  • 1 sponset artikkel eller 2 bloggartikler

 

Det andre scenariet er et landsdekkende nettsted som skal posisjoneres for fraser med middels høy konkurranse. Vi tilbyr domenet med optimalisering, konkurranseanalyse, valg av søkeord, én sponset artikkel eller to bloggartikler per måned og lenkebygging med rundt tretti lenker per måned. Prisen for en slik pakke ligger på rundt 14 900 – 19 900 kr netto per måned.

Hvorfor er det dyrere? Først og fremst fordi rekkevidden øker, og det gjør også konkurransekraften, fordi vi må konkurrere med nettsteder over hele landet. Følgelig vil dette innebære at vi må bruke mye mer tid på lenkebygging og konkurrentanalyse, og det blir dyrere å kjøpe lenker. I tillegg er det i slike situasjoner behov for å skape mer innhold – i denne situasjonen er det ofte snakk om rådgivende innhold, f.eks. på en blogg. Det er i lys av det ovennevnte at prisen for posisjonering automatisk øker.

Landsdekkende nettsted – konkurransedyktige fraser – kostnad/pris for posisjonering: 19 900 – 34 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 40-60 eksterne lenker per måned
  • 2 sponsede artikler
  • 2 bloggartikler

 

Det tredje scenariet er et landsdekkende nettsted, men denne gangen med konkurranseutsatte fraser, noe som gjør det vanskeligere og mer tidkrevende å posisjonere seg. Som en del av SEO-arbeidet optimaliserer vi nettstedet, lager og publiserer to sponsede artikler og to bloggartikler. Vi velger jevnlig ut søkeord, analyserer konkurransen, implementerer nye ideer for å utvide nettstedet og bloggen og bygger lenker – ca. førti lenker i måneden. Prisen for å posisjonere et slikt nettsted stiger til 19 900 – 34 900 kr netto per måned.

Dette skyldes hovedsakelig oppskaleringen av de aktivitetene som er nevnt i punkt to. Vi må rett og slett øke intensiteten på alle de tingene vi skrev om i punktet tidligere. Vi har flere bloggartikler, flere sponsede artikler, det er nødvendig å sette av flere timer til analyse, link-prospektering osv. Oppskaleringen av det ovennevnte arbeidet gjør ganske enkelt prislisten for SEO litt dyrere.

Liten nettbutikk, flere dusin produkter – kostnad/pris for posisjonering: 34 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 60-80 eksterne lenker
  • 3 sponsede artikler
  • 3 bloggartikler
  • kategori- og produktbeskrivelser

 

Et annet scenario er en liten nettbutikk med noen titalls produkter. Vi optimaliserer kategoriene og underkategoriene, analyserer konkurransen, får ideer til å utvide bloggen, utarbeider tre sponsede artikler og tre bloggartikler. Vi gjennomfører også lenkebygging med ca. førti lenker per måned. Prisen for posisjonering i dette tilfellet er ca. 34 900 kr netto per måned.

Husk imidlertid at alt som har med prisen på posisjonering av en nettbutikk å gjøre, i tillegg avhenger av hvor konkurransedyktige produktene er. Det kan være at en butikk er liten, men har konkurransedyktige produkter i sortimentet, og da vil prisen på SEO absolutt være høyere. Dette gjelder også den andre veien. Den åpenbare konklusjonen er at det ikke finnes noe slikt som en “prisliste for SEO” 🙂 Det finnes ingen ferdige priser eller kostnader for SEO – alt må vurderes individuelt på grunn av en rekke faktorer som påvirker den endelige prisen.

Stor nettbutikk – hundrevis eller tusenvis av produkter – kostnad/pris for posisjonering: det er bare fantasien som setter grenser 🙂

  • optimalisering av nettstedet
  • +60 eksterne lenker
  • +3 sponsede artikler
  • +3 bloggartikler
  • kategori- og produktbeskrivelser

 

Det siste alternativet er hvor mye det koster å posisjonere en nettbutikk som allerede har hundrevis av produkter. Som en del av aktivitetene for et så stort nettsted optimaliserer vi koden, utarbeider en konkurranseanalyse, velger nøkkelord, ser etter nye ideer til bloggen, utarbeider mer enn tre sponsede artikler, mer enn tre artikler for bloggen, beskriver kategorier, underkategorier og produkter (innholdsmarkedsføring beriket med SEO-tekstforfatterelementer), skaffer mer enn førti lenker per måned for en slik butikk. Prisen for posisjonering av en stor nettbutikk starter fra 39 900 – 45 900 kr netto per måned og bestemmes individuelt på grunn av butikkens størrelse.

Er det mulig å posisjonere et nettsted for 12 000 kr?

Jeg vil ikke være original. Det blir stadig vanskeligere å posisjonere nettsteder og nettbutikker. Det blir mer komplisert for hvert år som går, ettersom Googles algoritmer hele tiden legger listen høyere for å tilpasse nettsidene til brukeren. Du må bruke mer tid på å skape innhold og finne gode steder for verdifulle lenker.

Med tanke på det jeg har skrevet ovenfor, kan man konkludere med at det er umulig å posisjonere et nettsted til en nettopris på 12 000 kr per måned. Faktisk kan ethvert nettsted posisjoneres på et så lavt budsjett. Imidlertid må hver eier tenke logisk, hvor mye kan et SEO-byrå gjøre for en pris på 12 000 kr hvis de vil tjene penger på det? I dette tilfellet kan bare optimalisering gjøres som en investering den første måneden. I den andre måneden, få flere lenker og i de følgende månedene…. ta vare på setningene.

Ønsker kundene det slik? Absolutt ikke.

Hvis du har et budsjett på 12 000 kr, er det bedre å skrive blogginnlegg selv og i det minste utvikle ditt eget nettsted på denne måten. Til denne prisen kan du prøve å legge til nettstedet ditt i betalte bedriftskataloger og få produsert to til tre bloggtekster.

Ikke fall for billig posisjonering og tiltak uten forberedelser og resultater. Mistenkelig lave SEO-priser gir aldri noe av verdi og er som oftest bare et velklingende løfte uten dekning.

Posisjonering av nettsteder med lave budsjetter

 

Konklusjonen er klar. Selv med små økonomiske midler er det mulig å gjennomføre noen SEO-tiltak. Det er imidlertid bare omfattende løsninger som gir de beste resultatene.

Det er mulig å anta et visst budsjettnivå som er verdt å bruke på nettstedsposisjonering. Det finnes nemlig mange variabler. Hvilken pris et SEO-byrå vil gi for SEO avhenger av en rekke faktorer, så det lønner seg ikke å be et byrå om en generell prisliste for SEO – en slik vil som regel si svært lite.
Det er alltid verdt å be om en spesifikk, presis vurdering av tiltak og profesjonell rådgivning i forbindelse med optimalisering aktiviteter. Etter å ha gjennomført en passende revisjon og analyse av konkurransen, vil SEO-byrået sikkert sette en effektiv pris på sine handlinger og hjelpe deg med å svare på spørsmålet om hvor mye posisjonering av et gitt nettsted koster. Det kan hende at det vil være mulig å utføre spesifikke aktiviteter selv for noen få hundre zloty i måneden.

Støtte til posisjonering – prisliste for Google Ads

Når du ikke vet hva som står på spill, handler alt om penger. Dette berømte ordtaket kan brukes på mange forretningsmessige og økonomiske situasjoner. Selv i et Google-søk, når du ikke vet hvor et bestemt søkeresultat øverst kommer fra, handler det helt sikkert om …. penger 😉

Vi snakker selvfølgelig om en tilleggstjeneste knyttet til økt synlighet i Googles søkeresultater. Dette er Google Ads-kampanjer. Det er et lukrativt tilbud i deres prismodell – du betaler kun for resultater.

Google Ads, tidligere kjent som Google AdWords, er et annonseringssystem som har eksistert siden 2000. Med denne tjenesten vises sponsede lenker i Googles søkemotor som leder til et nettsted hvis eier eller operatør har kjøpt en kampanje.

Prismodellene i Google Ads er forskjellige:

  • CPC (cost per click) – kostnad per klikk
  • eCPC – forbedret CPC
  • CPM (cost per mille) – kostnad per tusen visninger
  • CPV (cost per view) – kostnad per visning
  • CPA (cost per action) – kostnad per handling
  • ROAS (return on ad spend) – resultat av annonsekostnad.

 

Det er neppe nødvendig å overbevise noen om fordelene ved denne løsningen. I stedet bør det gjøres klart at Google Ads ikke trenger å være en permanent løsning – du kan investere i organisk posisjonering, som gir langvarig effekt. Tommelfingerregelen for Google Ads er én: En side vises bare hvis eieren betaler for det. Uten betaling blir det ikke noe resultat, og dessverre viser det seg ofte at prisen for sponset posisjonering enten er dyr eller ineffektiv – spesielt for fraser med høy konkurranse.

Det er ikke alt. I Google Ads gjelder prinsippet om “hvem som gir mest”. Hvis et selskap setter CPC-prisen til 5 kr og det andre selskapet til 4 kr, vil førstnevntes nettsted vises høyere i søkeresultatene (forutsatt at annonsen oppfyller alle krav). Noen ganger er prisene for ett (!) klikk til og med flere titalls kr. Gjennomsnittsprisen for sponset posisjonering kan sjekkes i søkeord-planleggeren, men for å få full oversikt bør du ha en aktiv kampanje. Hva prislisten for sponset posisjonering i Google Ads er, fremfor alt, bestemt av vanskelighetsgraden og konkurranseevnen til en gitt setning.

Det finnes mange måter å øke synligheten i de sponsede søkeresultatene på. Blant faktorene som påvirker rangeringen og plasseringen av annonser i Google-søk, er kvalitetspoengsummen, innholdet på nettstedet, nettstedets evne til å bli indeksert i Google, annonsenes relevans osv. Det finnes imidlertid de som for enhver pris vil være med i søkeresultatene. Selv ved hjelp av visse prosedyrer som til syvende og sist er ment å hjelpe brukeren.

Den mest populære typen annonsering i Google Ads er tekstannonsering i søkemotoren. I tillegg til dette kan du også investere i displayannonsering, produktannonsering i Google Shopping, remarketing, YouTube-annonsering osv.

Det er gratis å registrere seg hos Google Ads. Du kan også sette en månedlig budsjettgrense uten risiko for å overskride den. Det er mulig å stoppe en betalt kampanje når som helst og justere utgiftene når som helst i løpet av tjenesten. Men uten riktig kunnskap og ferdigheter til å bruke Googles verktøy er det ikke sikkert at kampanjen blir effektiv. I dette tilfellet anbefales det derfor å outsource sponsede kampanjer til et Google Ads-byrå.

Prisen for sponset posisjonering fastsettes deretter av det enkelte byrået. I tillegg til selve annonse kostnaden kommer kostnadene for håndtering av kampanjen. Det sies ofte at Google Ads er en ekstra eller indirekte løsning for å øke synligheten i søkeresultatene. Resultatene er riktignok umiddelbare, men de har ikke den samme langsiktige effekten som organisk posisjonering. I tillegg er det noen ganger en risiko for at brukerne er mer tilbøyelige til å gå inn på et resultat fra naturlige (organiske) søkeresultater enn et sponset tilbud.

ROI – avkastning på investeringen

 

En indikator som ofte brukes i SEO- og SEM-bransjen er: ROI (return on investment) – avkastningsgrad. For å få resultatet av denne indikatoren trekker man kostnadene fra inntektene, deler alt med kostnadene og multipliserer med 100 %. I SEO-bransjen kan kostnadene betraktes som kostnadene ved å skaffe nye kunder, dvs. SEO-budsjettet eller penger brukt på Google Ads.

Jo høyere ROI, desto bedre – det forteller deg at markedsføringskampanjen leverer på de oppsatte målene.

Er prisen på SEO den eneste faktoren som er verdt å vurdere?

Nei, man kan stoppe ved det ene ordet. La oss innse det: posisjonering er ikke den første tjenesten for noen titalls zloty som du kan kjøpe for deg selv og deretter avbryte hvis du trenger det. Argumentene som er presentert ovenfor, prisoverslagene for posisjonering og resultatene du kan oppnå, taler for seg selv. Investering i posisjonering er en langsiktig prosess, som begynner nettopp med å ta en beslutning og velge et bestemt SEO-byrå. Det er et lite skritt for mennesket, men et stort skritt for… den virtuelle menneskeheten.

Det er verdt å sitere Googles formålsparagraf, som har som mål å organisere verdens informasjonsressurser på en slik måte at de er universelt tilgjengelige og nyttige for alle. Som SEO-byrå med mange års erfaring mener vi at alle våre kunder og samarbeidspartnere har noe viktig, nyttig og verdifullt å dele med verden. Det kan være i form av et produkt eller en tjeneste, en idé, informasjon, en løsning…. Vi vet på vår side hvordan vi kan kommunisere denne verdien videre på en effektiv måte.Visning av søkeresultater i Google er ingen tilfeldighet, men det er ikke alltid SEO-prislappen som er det viktigste i dette forholdet.

I prinsippet kan alle tjenester behandles på denne måten – akkurat slik posisjonering nå analyseres. Pris er viktig, men det er bare én faktor i den endelige beslutningen. Når man kjøper programvare til en bedrift, catering, juridisk rådgivning eller en skjønnhetspleie, er prisen heller ikke det eneste som teller.

Alt i alt er det viktigste:

  • Bevissthet om fordelene ved tilbudet
  • Samarbeid med en bestemt enhet
  • Forholdet i dette samarbeidet
  • Oppgjørsmetoden
  • Tilgjengelige muligheter, løsninger og verktøy

 

Når det gjelder catering, vil smaken på maten helt sikkert være en avgjørende faktor for valg av en bestemt tjeneste, og når det gjelder juridisk rådgivning, vil den effektive løsningen på en sak eller et problem være avgjørende. Når det gjelder skjønnhetspleie, er det ikke bare resultatet som er viktig, men også forholdene i salongen eller kvaliteten på tjenesten.

Du kan se på posisjonering på en lignende måte – prisen er ikke den eneste faktoren som avgjør valget av en tjeneste for å øke synligheten av nettstedets posisjon i Googles resultater. Økt trafikk på nettstedet, flere konverteringer, et bilde av markedslederskap – dette er effekter det er verdt å investere i.

I vår virksomhet fastsetter vi et månedlig honorar som vi utfører spesifikke oppgaver innenfor, basert på den inngåtte kontrakten. Ved å ha det samme gebyret på fakturaen hver måned, vil ikke nettstedseieren bli overrasket over uventede ekstrakostnader for arbeidet som utføres av vårt byrå.

Det er verdt å merke seg at hvert prosjekt som gjennomføres i vårt selskap, får en dedikert account manager. Adcomer-byrået har både eksperter på søkemotoroptimalisering, lenkebygging og SEO-tekstforfattere. Hver av disse tjenestene utføres av ulike avdelinger og personer. Alle medarbeiderne våre bidrar derfor til en felles effekt og til å nå forretningsmålene til våre kunder og samarbeidspartnere. Hver eksperts arbeidstime prises individuelt, avhengig av stilling og type arbeid.

For å oppsummere: Prislisten for SEO er absolutt viktig informasjon for en potensiell kunde, men den er ikke avgjørende for den endelige beslutningen om å markedsføre virksomheten.

Lønner det seg å posisjonere et nettsted?

 

Når du bestemmer deg for å markedsføre varemerket ditt, bedriften din eller nettstedet ditt, står du overfor ulike valgmuligheter. Annonsemarkedet – både det tradisjonelle og det elektroniske – er åpent for alle bedrifter. Du kan velge TV-reklame, som koster titalls eller hundretalls zloty. På den annen side kan du velge tradisjonelle reklamekanaler, for eksempel distribusjon av brosjyrer. Du kan også velge en av de mest populære kanalene – posisjonering på nettstedet.

Uten å ville foreslå noen løsning, er det best å konsultere statistikken:

  • Ifølge rapporten Digital and Mobile in the World vil mer enn 4,5 milliarder mennesker verden over bruke internett i 2023.
  • Data fra StatCounter viser at mer enn 95 % av brukerne i Polen bruker Googles søkemotor.

 

Når man ser på dette potensialet og sammenligner det med kostnadene for SEO, er prisen for denne tjenesten svært gunstig, og investeringen er virkelig verdt det.

Man må ikke glemme indikatorene som gir informasjon om effekten av reklameaktiviteter på nettet. Oppmerksomheten rettes blant annet mot:

  • Mer trafikk til nettstedet
  • Et økende antall visninger
  • Stadig flere konverteringer
  • Større anerkjennelse i næringslivet og bransjen

 

Denne statistikken og disse sammenhengene kan fortelle oss mye om selve posisjoneringstjenesten.

Her er også andre indikatorer viktige, som ikke fullt ut kan måles, analyseres og offisielt tilskrives fordelene ved posisjonering. Prisen her er imidlertid selskapets suksess. Dette kan illustreres med ROPO-effekten (research online, purchase offline), som er markedsførernes “bane”. Denne effekten består i at forbrukere søker etter informasjon om et produkt på nettet og deretter kjøper det i butikken. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at man også i denne situasjonen kan registrere fordeler og økninger. Selv om andelen i nettbutikken ikke øker, vil det resultere i et kjøp i den stasjonære butikken av samme merke.

Virksomhets- og butikkeiere som har nådd sine forretningsmål gjennom posisjonering, vil helt sikkert hevde at spillet er verdt det, og at prisen spiller en underordnet rolle, ettersom hele investeringen lønner seg mer enn en gang. Det viktigste er at posisjoneringsstrategien er skreddersydd til de individuelle forventningene og målene i det konkrete tilfellet.

Posisjonering – prislisten… finnes ikke!

 

Når det gjelder effektiv SEO, er prisfastsettelse en individuell sak. Du kan estimere SEO-kostnadene, lage et tilbud, fastsette beløpet basert på tidligere bestillinger, men du kan aldri gå frem etter et fast skjema. Noen lover ofte en ufattelig billig posisjonering for noen få hundre NOK. Vi foretrekker imidlertid å analysere nettstedet ditt, konkurrentene dine og bransjen din nøye, sjekke hvordan situasjonen er når det gjelder nøkkelfraser, utføre en revisjon, planlegge tiltakene dine – for å øke synligheten og trafikken.

Fyll ut skjemaet nedenfor, og du vil motta vårt forslag til tiltak og et individuelt tilbud og kostnad for posisjonering innen 24 timer.

 

FAQ – ofte stilte spørsmål

1. Hvor mye koster posisjonering av nettsteder?

 

Prisene for nettposisjonering er generelt svært fleksible. Mye avhenger av selve nettstedet og hvilket domene det ligger på. Kostnadene for SEO er generelt høyere for nettbutikker og lavere for enkle nettsteder.

2. Hva er den beste måten å fakturere for SEO på?

 

Den beste måten å fakturere for en SEO-tjeneste på er en fast månedlig avgift, der SEO-byrået utfører et bestemt arbeidsomfang. Da vet kunden hva han eller hun betaler for, og SEO-byrået har et budsjett for å levere effektiv SEO.

3. Hvor lang tid tar det før et nettsted er på ønsket posisjon?

 

Posisjonering av en nettside er en prosess, og det betyr at den bør være kontinuerlig. Effekten av posisjonering er vanligvis synlig allerede etter noen måneder. Det finnes tilfeller der kunden ser effekter umiddelbart etter den første optimaliseringen av nettstedet.

4. Posisjonering av nettside – hvor mye koster de ulike aktivitetene?

 

Kostnaden for SEO består av mange faktorer. En SEO-revisjon koster fra 1 500 kr til flere tusen. Utvikling og overvåking av strategien koster ca. 6 000 – 10 000 kr per måned. Optimaliseringsaktiviteter varierer fra 14 900 kr til 34 900 kr. Hver artikkel for en side koster fra ca. 1 500 kr til 2 500 kr (i tillegg til sponsede artikler og beskrivelser for undersider, kategorier og andre bokmerker på nettstedet). Innholdsoptimalisering koster rundt 3 500 kr. Lenkebygging koster mellom 2 500 og 6 000 kr per måned.

Hvis du har ytterligere spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt!

Du driver en bedrift, du tilbyr tjenester og produkter, kundene dine kommer stadig tilbake, men det er fortsatt ikke nok av dem til at du kan sette fulle seil. Vi vet hva som er årsaken – en utdatert, dårlig posisjonert, ikke-funksjonell nettside eller, enda verre, ingen nettside i det hele tatt. Nedenfor forklarer vi hva det koster å lage en nettside som vil forbedre imaget og salget ditt. Les hvordan webdesign fungerer – kostnaden for investeringen avhenger av denne prosessen.

Nettsteder – prisen kan overraske deg

Hvor mye du betaler for din egen nettside, avhenger av mange faktorer. Det er omtrent som å kjøpe en bil. Basisversjonen koster kanskje lite, men når du begynner å legge til flere valgmuligheter, vil du oppdage at verdien på drømmebilen din dobles. I tillegg påvirkes kjøpesummen også av valg av produsent. Kostnaden for å utvikle et nettsted påvirkes på samme måte.

Type nettsted, utviklingsnivå, valg av innholdsstyringssystem (CMS), flerspråklighet og til slutt selve “produsenten” er bare noen av variablene som påvirker hvor mye det koster å lage et nettsted. Svært ofte er det som er dyrest, skjult i den delen av nettstedet som ikke er synlig for det blotte øye, nemlig koden. Mal-design av enkle nettsteder kan ta minst et dusin timer, men de vil likevel ikke ha mange av de funksjonene som tilbys av for eksempel et innholdsstyringssystem (CMS), som vi kommer tilbake til nedenfor. Malen til nettsteder er ideelle når vi planlegger å teste virksomheten vår, lage en MVP-versjon for å teste markedet. Vi fraråder imidlertid å lage nettsteder basert på maler hvis du vil ha kode av høyeste kvalitet, lastehastighet eller langsiktig support og utvikling.

Kanskje trenger du bare å lage et enkelt nettsted som ligger i den lavere prisklassen for å oppfylle kravene til en voksende virksomhet. Kanskje trenger du en sofistikert webapplikasjon for i det hele tatt å kunne hevde deg blant sterke konkurrenter. Overlat slike spekulasjoner til konkurrentene, og kom til saken med oss. I denne artikkelen kan du lese om hvordan vi utvikler et webdesign som ikke koster for mye, samtidig som du får all den funksjonaliteten du trenger.

Hvor mye koster det å opprette et nettsted – statisk nettsted eller CMS?

Nettsteder kan deles inn i to hovedtyper:

  1. 1. Statiske nettsider – du kan ikke administrere dem selv. Hvis du har de rette programmeringskunnskapene, kan du redigere et slikt nettsted, men det er mye mer komplisert enn i et CMS. I dag er de viktigste argumentene for å opprette slike nettsteder lastehastighet og sikkerhet;
  1. 2. CMS-baserte nettsteder – i innholdsstyringssystemet på nettstedet ditt har du tilgang til et administrasjonspanel. Når du er logget inn, kan du enkelt administrere ditt eget nettsted ved hjelp av en tekstredigerer og brukervennlige, svært intuitive sidebyggere. Det beste er å lage et nettsted ved hjelp av et CMS-system med åpen kildekode. Det ledende systemet er WordPress, som er populært i bransjen. Vi forteller deg gjerne mer om hvorfor vi anbefaler åpen kildekode på et møte.

Responsive nettsteder basert på et innholdsstyringssystem er vanligvis dyrere enn statiske nettsteder. Det er ikke uten grunn, for da har vi et mye større utvalg av alternativer og funksjoner, som ofte når opp til nivået for en avansert webapplikasjon, dvs. et prosjekt med fokus på brukerinteraksjon (f.eks. en bestillings- eller salgsapplikasjon). Selve CMS-systemet er også viktig der vi planlegger å samle inn data på nettstedet – f.eks. data fra innsending av skjemaer, ordredata eller der det er behov for et innloggingssystem for brukerne.

Når det gjelder valg av CMS, er det etter vår mening ikke verdt å stole på proprietære løsninger som er som en tikkende bombe. Etter hvert vil noe gå galt.

Nedenfor finner du noen grunner til at vi tror det:

  • Du har ikke lov til å gjøre endringer i kildekoden, så dine muligheter til å redigere nettstedet er sterkt begrenset.
  • Forfatterne av slike løsninger overfører ikke opphavsretten til prosjektet til deg, men gir deg kun en lisens til å bruke nettstedet.
  • Det er stor risiko for at utvikleren av en slik proprietær løsning vil presse prisen, for det er tross alt bare de som kan gjøre endringer i koden, og et proprietært system utvikles vanligvis av en gruppe programmerere som ikke har like mye erfaring som de tusenvis av programmeringsentusiaster som støtter og utvikler løsninger med åpen kildekode.

Å jobbe med WordPress er helt annerledes, spesielt for vårt byrå. Takket være den avanserte kunnskapen til utviklerne våre har vi våre egne plugin-moduler for WordPress, noe som gjør det enklere å opprette nettsteder og senere utvikle nettstedet.

Hvem skal man overlate webutvikling til?

Å designe et nettsted er en oppgave for en frilanser eller et byrå. Sunn fornuft tilsier at det er mye bedre å overlate webutvikling til et byrå – helst et som ikke bare jobber med webutvikling, men også med SEO. Det er viktig at byrået har en omfattende portefølje, pålitelige kunder, referansebrev og alt annet som beviser at de er profesjonelle innen webdesign.

Du kan finne en pålitelig og profesjonell frilanser som har spesialisert seg på webdesign, men du må være forutseende – det er ikke alltid en enkelt entreprenør kan designe et nettsted som oppfyller Googles retningslinjer, dvs. rangerer godt.

Når du bruker en frilanser, får du heller ikke alltid noen garanti for at nettstedet fungerer som det skal, og du får heller ingen bruksanvisning (hvis du velger et CMS). Du har heller ingen garanti for at frilanseren er villig til å fortsette å jobbe med deg om et halvt år, siden han eller hun kanskje allerede jobber med noe helt annet.

Hva med prisen for et nettsted hos en frilanser? Tvinger et begrenset budsjett deg til å gi opp tilbudet fra et profesjonelt byrå? Ikke nødvendigvis – hos Adcomer utfører vi også mindre prosjekter, og kunnskapen videreføres til de neste i teamet, slik at du kan være sikker på at vi etter noen år ikke vil nekte å hjelpe deg med å gjøre ytterligere endringer på nettstedet ditt.

Interaktivt byrå – vi lager nettsteder som selger

Hvis du bestemmer deg for å velge et profesjonelt interaktivt byrå, får du mer enn bare selve nettstedet inkludert i prisen – hos Adcomer venter det på deg:

  • Et team av spesialister på ulike områder – grafisk designer, webutviklere, prosjektleder og, på et senere tidspunkt, også en SEO-spesialist eller tekstforfatter;
  • Individuell grafisk design av nettstedet;
  • Garanti for at nettstedet fungerer som det skal;
  • Tidsriktig webdesign;
  • SEO-optimalisering for søkemotorer;
  • Support etter salg; råd om annonsering på nettet;
  • Veiledning i bruk av nettstedet;
  • Garanti for samarbeid i senere faser av utviklingen av nettstedet.

Som du ser, innebærer det å realisere et nettsted ved hjelp av et profesjonelt interaktivt byrå en hel rekke tilleggstjenester og muligheter. Men heller ikke her er det alltid fargerikt. Det finnes mange byråer på det polske markedet som tar horrible priser for å lage en nettside.

Det klokeste du kan gjøre, er å sammenligne minst et par tilbud og velge det som gir deg mest tillit og som du synes er rimelig i forhold til prisen på selve nettstedet. Hvis du oppdager at prisen er i overkant av gjennomsnittet, bør du spørre hva dette skyldes – kvalitet er verdt å investere i.

Når du sammenligner tilbud, er det selvsagt viktig å ta hensyn til andre faktorer enn pris, for eksempel:

  • Kunnskapen om din bransje hos byrået som skal gjennomføre prosjektet,
  • Erfaring og antall gjennomførte prosjekter,
  • Meninger i Google,
  • Et felles språk – dette er et ekstremt viktig aspekt, fordi arbeidet med et nettsted noen ganger tar flere måneder, og alle vil gjerne jobbe i et hyggelig miljø – en god atmosfære fremmer kreativitet!

Hvordan lage et nettsted uten å betale for mye?

Tenk deg en situasjon som denne. Du har adoptert en hund og vil gå tur med den. Du trenger selvfølgelig et bånd. Alle vet hvordan et bånd ser ut – det er et halsbånd, en snor og noe å holde i hånden. Men du tenker – det er nok verdt å spørre en spesialist, jeg vil jo at kjæledyret mitt skal føle seg trygt og komfortabelt på tur.

En samtale med en selger i en dyrebutikk får deg til å innse at kjæledyret ditt kommer til å vokse opp til å bli en sterk hund – båndet må være laget av solid materiale. Vil du gå på treningsøkter med hunden? I tillegg til et halsbånd bør du kjøpe en sele. De antatte kostnadene på mindre enn 500kr øker, men med det øker funksjonaliteten til båndet, komforten til kjæledyret ditt og, for deg, gleden av turen.

Et enkelt eksempel viser at det å konsultere en spesialist i en bestemt bransje ikke handler om å øke prisen på en tjeneste eller et produkt, men om å sørge for at du ikke bruker penger forgjeves. Et nettsted som ikke gjør det mulig for deg å nå det tiltenkte målet – å utforske markedet, utvikle virksomheten, nå den rette målgruppen eller øke konverteringen – er penger brukt forgjeves. I løpet av en slik konsultasjon hos et Adcomer kan du til og med finne ut at du ikke trenger en nettside… i det hele tatt. Slike konklusjoner kan bare trekkes etter en grundig nisje- og konkurranseanalyse, noe en frilanser ikke kan gjøre for deg.

Hos Adcomer har vi en velprøvd metode for å designe nettsteder i henhold til kundens behov og bransjens krav (workshops).

Webdesign – visjon, konsept, fremsynthet

Den nevnte analysen av markedet, konkurransen og fremfor alt kundenes behov gjør det mulig for oss å velge en av metodene for å utvikle et nettsted design – en kortere briefing med en prosjektleder eller en omfattende workshop med fokus på å lage en webapplikasjon.

Nettstedsutvikling – workshop for gründere

Et av målene med kundeworkshopene våre er å svare på det som vanligvis er det viktigste spørsmålet for kundene våre – hvor mye det vil koste, men også å gi et realistisk estimat av prosjektets muligheter og peke på potensielle risikoer som kan forhindre at prosjektet får en lykkelig slutt. Nettutvikling er kreativt arbeid, så det er umulig å forutsi det nøyaktige antallet arbeidstimer som går med til et prosjekt, og det vil dessuten gå ut over kvaliteten og de forventede resultatene. Workshops gir et grovt estimat av kodingsprosessen og kostnadsintervallet.

I praksis ser det slik ut:

  • Vi avgjør om du trenger et individuelt design eller en mal for nettstedet;
  • Vi verifiserer dine visjoner og behov;
  • Vi kommer med forslag og praktiske løsninger;
  • Vi utarbeider funksjonelle mock-ups av nettstedet og layoutene – vi viser hva brukeren vil kunne gjøre på nettstedet;
  • Vi planlegger brukerhistorier, dvs. den såkalte brukerhistorien på hjemmesiden og andre elementer på nettstedet;
  • Vi studerer målgruppens adferd og behov, og lager potensielle personligheter;
  • Vi identifiserer designrisikoer;
  • Vi definerer ikke-funksjonelle krav, som f.eks. sidehastighet, behovet for å lage regler og forskrifter eller juridiske konsultasjoner knyttet til prosjektet;
  • Vi skisserer eksempler på undersider.

Ikke bare får du et bredt spekter av råd om løsninger for nettstedet ditt, men du får også unik bransjekunnskap slik at du kan ta de beste beslutningene.

Sammen med våre ferdigheter gir vi våre intellektuelle ressurser som en pakke.

Vi blir naturligvis din forretningspartner snarere enn en ren tjenesteleverandør – vi analyserer konkurransen, gir råd om SEO, server- og domenevalg.

Hvor mye koster en nettside – prosjektpriser

Etter workshopen, som gir deg en bred oversikt over programmeringsprosessen for nettstedet ditt, kan vi utarbeide et første tilbud på prosjektet. Jo mer komplekst nettstedet er (funksjoner, interaksjoner, grafisk design), desto flere arbeidstimer må du bruke på det.

Nettstedsutvikling er ikke masseproduksjon som pakkes i esker og deles ut til kjøperne. Det er en avansert prosess med kreativt arbeid som blir til timevis med koding, testing og kontinuerlig forbedring under din veiledning. Vi rapporterer hele tiden om arbeidet vi gjør, fordi åpenhet er grunnlaget for vårt samarbeid med kundene. Vi rådfører oss med deg om etterfølgende elementer, slik at du har en reell innvirkning på nettstedets utseende og følelse.

For å si det enkelt, en fast pris er først mulig når vi er 100 % sikre på løsningene vi har utviklet. I mellomtiden gir vi deg et prisintervall som vipper til side etter hvert som dine og våre ideer blir implementert.

Hvor mye koster en nettside fra et interaktivt byrå?

Her er eksempler og veiledende prisklasser:

  • Statisk nettsted, grafisk mal: 3 000 – 6 000 NOK
  • Statisk nettsted, individuell grafisk design: 10 000 – 25 000 NOK
  • Nettsted med WordPress CMS, grafisk mal: 12 000 – 18 000 NOK
  • Nettside med WordPress CMS, individuell grafisk design: fra 35 000+ NOK

De ovennevnte verdiene er kun veiledende kostnader for opprettelse av et nettsted og utgjør ikke et spesifikt kommersielt tilbud fra Adcomer.

Prisen avhenger av:

  • Antall sider som skal designes og kodes;
  • Forventet funksjonalitet, for eksempel innloggingssystem, arrangementskalendere, produktkataloger osv.
  • Flerspråklige alternativer;
  • Valget mellom en mal og et tilpasset design;
  • Behovet for å designe ytterligere infografikk/ikoner;
  • Integrasjon med eksterne systemer;
  • Valgt teknologi (f.eks. Headless WordPress + React).

Prising av nettsteder – applikasjoner

Som du sikkert allerede har gjettet, finnes det ikke noe entydig svar på hvor mye et nettsted koster. Du kan bruke utsagnet “the sky is the limit”, og det ville være det riktige svaret. Men hvis du har spesifisert kravene til nettstedet ditt, bør denne artikkelen i det minste hjelpe deg med å prissette nettstedet ditt. Eller kanskje du er helt usikker på hva du trenger? Vi gir deg en rolig innføring i prosessen med å lage nettstedet ditt og fylle det med innhold.

Du vet allerede omtrent hvor mye en nettside koster. I andre artikler på bloggen vår svarer vi også på spørsmål om omtrentlige priser på nettbutikker og SEO – sjekk hvor mye en nettbutikk koster, og hvor mye SEO koster. Samtidig oppfordrer vi deg til å ta en titt på tilbudet vårt om posisjonering av nettbutikker.

Hvis du ønsker å få et innledende tilbud på en nettside uten å måtte tenke på hvor mye en nettside koster, kan du fylle ut skjemaet nedenfor, så sender vi deg et prisoverslag i løpet av 48 timer. Våre tilbud er helt uforpliktende og gratis.

FAQ – Ofte stilte spørsmål

  1. Hvor mye koster en nettside?

Kostnaden for et nettsted avhenger i stor grad av volumet (antall undersider) og kravene til nettstedet. En nettside i et CMS vil være billigere enn en nettside som er skrevet fra bunnen av i HTML. En butikk med 100 000 produkter vil være dyrere enn en butikk med noen få produkter (dette er selvfølgelig en stor forenkling, og alle tilbud hos oss er individuelle!)

  1. Interaktive byråer vs. frilansere – hvem skal man overlate en nettside til?

Et interaktivt byrå er definitivt et bredere spekter av tjenester takket være samarbeidet mellom utviklere og grafiske designere. Før vi koder, gjennomfører vi workshops der vi konsulterer kundens visjon og behov, undersøker konkurrentene, tar oss av nettstedet etter at prosjektet er fullført og posisjonerer nettstedet. Kort sagt, en omfattende tjeneste.

  1. Hvor mye koster et nettsted med SEO?

Å velge en nettside + SEO-pakke er vanligvis forbundet med en lavere månedlig SEO-pris. Dette er lønnsomt for begge parter: byrået (som inkluderer SEO i webdesign-prosessen) og kunden (som kommer øverst i søkeresultatene).

Svaret på spørsmålet «hvor mye koster en nettside» vil være at det kommer an på. Du kan bruke et enormt budsjett på nettstedet ditt, og du kan få ditt eget nettsted til en ekstremt god pris. Den endelige prisen for å bygge et nettsted består av ulike faktorer, men kunden får vanligvis en «prisklasse» og vet ikke hva tjenesten faktisk inkluderer og hva den endelige summen avhenger av. Og ingen har lyst til å begi seg ut i ukjent terreng uten kart eller GPS (i vårt tilfelle – kostnadsoverslag). Særlig ikke hvis retningen er din egen nettbaserte virksomhet.

I denne artikkelen vil du finne ut hva det vil koste å bygge nettsider i 2024, og hvorfor et bestemt type nettsted er dyrere eller billigere.

Hvilken pris er vanligst i kontrakter om bygging av nettsteder?

Hvis du ser på de ulike tilbudene om webutvikling på internett, ligger den vanligste prisklassen mellom kr 15 000 netto og kr 65 000 netto. Denne satsen bør holde seg i 2024. Husk imidlertid at vi snakker om en standard nettside for en liten eller mellomstor bedrift, bestående av flere sider.

Prisen for å lage en nettbutikk er allerede en kostnad på mer enn kr 72 000 netto, fordi det er en mye mer forseggjort formel.

Hva står SEO for?

 

Kontaktskjemaer er et viktig element på nettsteder i kunstbransjen i dag.

Hva avhenger prisen på et nettsted av? Hva påvirker den endelige prisen?

Et nettsted er på sett og vis et kunstverk. Det er mange elementer som inngår i utformingen, og ikke alle er like lette å forutse for oppdragsgiveren.

Den mest åpenbare faktoren er omfanget.

Det er enkelt å anta at jo mer komplekst designet er og jo flere elementer som skal utarbeides, desto høyere er prisen. Jo mer «oversvømt» av bilder, spesifikasjoner, videoer og selve innholdet, jo mer arbeid må den som lager nettstedet gjøre med det.

Et nettsted kan ha ulike tilleggsfunksjoner. Prisen avhenger av hvor mange og hvor tidkrevende det er å implementere dem. De dyreste elementene er de som krever personlig tilpasning for brukeren.

Eksempel: Du ønsker å lansere en nettbutikk der du i tillegg til de vanlige alternativene av typen «Legg i handlekurv» for eksempel kan legge inn bud på utvalgte produkter. Alle slike ikke-standardiserte funksjoner øker den endelige prisen for nettstedet, ettersom det krever flere timer for utvikleren å utvikle og implementere dem.

Et annet element som påvirker prisen, er hvilken type nettsted det er snakk om.

En tommelfingerregel er at One Page-prosjekter (basert på en struktur med én side) er billigere enn bedriftsnettsider med flere undersider og et titalls faner. En programmerer er i stand til å fullføre et prosjekt basert på et slikt opplegg raskere, og dette gir seg utslag i arbeidstimer.

Når bør du velge en One Page?

One Page er et populært format som brukes til å markedsføre for eksempel arrangementer (konferanser, messer) eller et produkt eller en tjeneste (hvis bedriftens profil dreier seg om ett enkelt tema). En One Page har mange fordeler, men er ikke ideell for alle – ta en titt på vår guide om One Page-nettsteder for å se om dette er løsningen for deg.

Grafisk design er en viktig del av tilbudet.

Hvis du velger en av de tilgjengelige malene i konsultasjonsfasen, kan du forvente en lavere pris for tjenesten. Hvis du vil at en spesialist eller frilans webutvikler skal lage en ny mal kun for deg, blir det dyrere.

Dette er fordi det da også vil være en grafisk designer involvert i prosessen med å lage nettstedet, som vil designe hele oppsettet i henhold til UX/UI-prinsippene. Først i neste trinn vil programmereren kode designet, noe som vil resultere i et funksjonelt, estetisk tiltalende og brukertilpasset nettsted.

Nettstedets individuelle design er et element som påvirker den høyere prisen.

Husk at enhver design tilpasning av utseendet (vi snakker om utforming av menyer, knapper eller tekster) gjør at prisen for å bygge et nettsted øker.

Prisen vil også avhenge av entreprenørenes ønsker og erfaring.

Et stort byrå med mange prosjekter i ulike bransjer vil vanligvis være dyrere. Fordelen er til gjengjeld at de er fleksible og villige til å imøtekomme nesten alle behov. Frilansere er billigere, men du må regne med lengre ledetider eller at de nekter å gjennomføre et prosjekt hvis det viser seg å være for komplisert.

Kan man få et nettsted gratis? 

«En gratis nettside» høres attraktivt ut, men det ligger en felle i dette som kan påvirke bedriftens image.

Opprettelsen av en nettside er en tjeneste, så det er verdt å analysere hva som inngår i helheten. Det er nemlig misvisende å si at hele jobben bare handler om å lage nettstedet. Det handler også om å gi garantier, konsultasjoner, forpliktelser til å gjøre forbedringer og mange andre aspekter som er nødvendige for at nettvirksomheten din skal se profesjonell ut. Ved å bruke en «gratis» tjeneste kan du ikke tvinge leverandøren til å oppdatere, endre innhold eller gjøre endringer på nettstedet. For ikke å snakke om å rette eventuelle feil.

Gratis betyr også at du til syvende og sist ikke vet hva du får. Viktigere (i tider med RODO er det til og med grunnleggende) er at du ikke vet hvor dataene (filene) oppbevares.

Hvordan gjøre en nettside billigere?

Vil du ha en nettside til en lavere kostnad? Da finnes det spesialverktøy som hjelper deg med dette, der du kan bygge en enkel og estetisk attraktiv nettside ved hjelp av ferdige maler og alternativer. Et av disse er Website Builder.

De eneste kostnadene du vil pådra deg i dette tilfellet er kjøp av verktøyet og tiden du bruker på å lage det. Hvis du verdsetter selvstendighet, vil kostnadene ved å lage nettstedet ditt bli betydelig redusert. Dette er en vanlig løsning som har sine utvilsomme fordeler. Men i likhet med One Page-formatet er det ikke en løsning for alle brukere.

Med sidebyggere kan du bygge en enkel side i form av et moderne visittkort.

Type nettsider og priser

Prisklassene for ulike typer nettsteder er noen ganger brede, noe som betyr at du må gå fra en tilsynelatende billig løsning til et høyere pristak. Dette er ofte et resultat av at man legger til flere elementer og mer funksjonalitet.

Hvor mye koster ulike typer nettsteder i 2024?

  • One Page – eller én side. Det er et enkelt nettsted uten flere undersider. Det navigeres nedover. Prisen for implementering varierer fra kr 4 000 netto til kr 10 000 netto.
  • Landing Page – Dette er en side som vanligvis er beregnet for reklame- og markedsføringsaktiviteter. Du får vanligvis tilgang til den ved å klikke på en lenke eller et banner. Formålet med landingssiden er vanligvis å skaffe data, kontakter eller salg. Prisen varierer mellom kr3 800 netto og kr 8 300 netto.
  • Visittkort på nettet – en enkel nettside på én side, gjerne for en enkeltperson eller et lite selskap. Inneholder grunnleggende informasjon om produkter, tilbud og bedriften. Det har et kontaktskjema, lenker til sosiale medier og et Google-kart. Prisen for å lage et visittkort nettsted varierer fra kr 5 000 netto til 15 000 netto.

 

BE OM DIN EGEN NETTSIDE

 

  • Bedriftsside – et mer eller mindre omfattende (opptil 15 sider) nettsted som presenterer bedriften og dens tilbud i detalj. I tillegg til kontaktskjema, lenker til sosiale medier og Google maps kan den for eksempel inneholde et bilde- eller videogalleri og en produktkatalog. Den kan kontinuerlig oppdateres og utvides etter behov. Hvis du vurderer å bestille en slik nettside, bør du ha et budsjett på mellom kr 15 000 netto og kr 35 000 netto.
  • Blogg – kan være en del av et nettsted eller eksistere alene. Det viktigste elementet som må være på plass, er kategorisering og tagging av de enkelte artiklene. Dette gjør det enkelt for brukeren å navigere og finne nyttig innhold. Mange blogger har i tillegg en kobling til kontoer/profiler på sosiale medier, slik at nye artikler også vises som innlegg på for eksempel Facebook. Prisen for å opprette en blogg varierer fra kr 8 500 netto til kr 25 000 netto.

 

En blogg er et tilleggselement som kan inngå i en nettsideoppgave.

 

  • Nettbutikk – dette er den grunnleggende løsningen hvis vi ønsker å selge produktene våre på nettet. Nettstedet bør inneholde en oversiktlig produktkatalog inndelt i kategorier og underkategorier. En viktig funksjonalitet er synkronisering og samarbeid med e-betaling, slik at kunden umiddelbart kan betale for kjøpet. Kostnaden for å opprette en liten nettbutikk varierer fra kr 15 500 netto til kr 35 000 netto.
  • Nettsted med produktkatalog – i motsetning til nettbutikken har katalogen vanligvis ikke kjøpsopsjon og konfigurasjon med elektronisk betaling. Formålet er å gjøre kunden kjent med selskapets tilbud. Bestillingen skjer via et omfattende kontaktskjema. Prisen for en nettside med produktkatalog ligger mellom kr 10 000 netto og kr 25 000 netto.

 

Nettbutikk-malen krever at visningen er skreddersydd til bransje og produkttyper.

 

  • Nettportal – åpner du en lokal nettside? Du må forberede deg på en større kostnad for å tilpasse nettstedet til moderne krav fra blant annet Googles posisjonering algoritmer. Kostnadene i dette tilfellet kan virkelig variere, men som oftest vil du støte på et tilbud på mellom kr 40 500 netto og kr 90 000 netto.

 

Hva kreves for å vedlikeholde et nettsted?

Det er ikke bare det å opprette et nettsted som koster penger. Du må vedlikeholde filer og data et sted. Derfor trenger du tre andre grunnleggende elementer for å få nettstedet ditt til å fungere:

  • Hosting – plass til filer og e-post på nettstedet.
  • En nettadresse (domene) – kundene må tross alt vite hva de skal skrive inn på Google for å finne deg.
  • SSL-sertifikat – symboliseres av et hengelåsikon og sikrer brukerens tilkobling og dataene som overføres til serveren.

 

Prisen på hosting varierer fra kr 300 netto til kr 1 000 netto per år, avhengig av diskplass og parametere som påvirker hastigheten. Hvis du for eksempel vil drive en nettbutikk, må du ikke spare på kvaliteten på tjenesten og ytelsen. For mange bransjer er hastigheten på nettsteder avgjørende.

Prisen på domener varierer fra kr 150 netto til kr 300 netto per år. Når du registrerer deg, kan du stole på et lavt kampanje beløp. Domener registreres (se hvordan du registrerer ditt første domene) og fornyes deretter.

Prisen for et kommersielt SSL-sertifikat ligger på rundt kr 2 000 pund netto per år. Dette er standard i dag, spesielt hvis du selger på nettet.

Vil du ikke at nettstedet ditt skal vise en slik melding? Sørg for at du har et SSL-sertifikat.

Prisene som er oppgitt er for årlige avgifter. De er vanligvis kampanjepriser i løpet av den første abonnementsperioden.

Husk at hosting, domene og SSL-sertifikat er tjenester som utfyller hverandre. Kombinasjonen av dem gir best effekt. Med hosting er du sikker på at nettstedet ditt fungerer. Et domene garanterer en unik adresse for nettstedet i nettleseren, og et SSL-sertifikat beskytter dataene som kundene sender inn i skjemaer, og fjerner advarselen om «usikkert nettsted» fra nettleseren. Hvis du deaktiverer noen av disse tjenestene, vil virksomheten din rett og slett ikke fungere som den skal.

Hvilke tilleggstjenester kan være tilgjengelige når du bygger et nettsted?

Når man utvikler et nettsted, bør et profesjonelt selskap skille seg ut ved å tilby et bredt spekter av tilleggstjenester. Listen kan variere fra leverandør til leverandør (og er vanligvis basert på leverandørens erfarings- og kompetansenivå).

Følgende oversikt inneholder de vanligste varene i prislistene med en veiledende (gjennomsnittlig) pris:

  • SSL-sertifikat installasjon – kr 300 netto.
  • Lage sikkerhetskopier – kr 2 500 netto.
  • Opprette en ekstra underside – kr 1 500 netto.
  • Legge til et Google-kart – kr 450 netto.
  • Legge til et kontaktskjema – kr 1 200 netto.
  • Implementering av en blogg på det nåværende nettstedet – kr 2 500 netto.
  • Konfigurering av e-betalingssystemet – kr 2 500 netto.
  • Legge til produkter i nettbutikken (ca. 10 varer) – kr 3 000 netto.
  • Oppdatering av CMS, f.eks. WordPress eller Joomla – kr 1 250 netto.
  • Gjenoppretting av tilgangsdata til administrasjonspanelet – kr 1 100 netto.
  • Reparasjon av driftsfeil, f.eks. meldinger 404, 500 osv. – fra kr 2 500 netto.
  • Fjerning av virus fra nettstedet – kr 3 500 netto.

 

Noen funksjoner kan være nødvendige for at alle typer nettsteder skal fungere skikkelig, mens andre kan fungere godt for et bestemt type nettsted.

Eksempel: Nettstedet ditt skal være rettet mot direktesalg, da vil prosjektet være en liten nettbutikk. Utvikleren bør angi hvilke tilleggsfunksjoner som må inkluderes på nettstedet (SSL-sertifikat, e-betaling) og hvilke som kan forbedre nettstedet og hjelpe deg med å nå forretningsmålene dine, f.eks. funksjoner som foreslår andre produkter i handlekurven eller et skjema for nyhetsbrev med kampanjer.

Hvordan velger jeg en leverandør av nettsider?

For å gjøre et godt valg av byrå til ditt eget nettsted, er det verdt å se på de oppdragene de allerede har utført. Spesielt de nyeste. Ved første øyekast kan vi se om byrået er «up to date» og om nettstedene de har laget har løsninger som er standard i dag. En omfattende portefølje av utførte tjenester gir større sikkerhet for at byrået vil gjennomføre prosjektet i henhold til forventningene, samt tilby ettersalgsservice.

Hvis pris er det viktigste kriteriet og nettstedet vårt ikke blir komplisert, kan frilanseren vinne. Det er imidlertid verdt å huske på at dette mest sannsynlig betyr at vi får selve nettstedet – uten garantier eller tilleggstjenester. Et alternativ som gir dem er en nettsidebygger fra et anerkjent merke.

Oppsummering: 

Prisen på et nettsideprosjekt er et produkt av flere faktorer. Blant disse er:

  • Utvalg av materiale (mengde innhold, bilder, videoer).
  • Type nettsted (én side, standard nettsted, e-handel).
  • Ikke-standardiserte funksjoner (f.eks. auksjonsportal, kundepanel med individuelle data etter innlogging).

 

Før du signerer kontrakten for opprettelsen av nettstedet, bør du i det minste utarbeide en foreløpig visjon om hva du ønsker å ha på det. Dette vil gjøre det mulig for webutvikleren å estimere ikke bare kostnadene, men også foreslå ytterligere elementer som vil forbedre nettstedet og hjelpe deg med å nå forretningsmålene dine.

Skreddersydd design – hvis du har en idé som går ut over standard prosedyrene for å bygge bedriftsnettsider, må du regne med en høyere pris, for eksempel fordi det er nødvendig å inkludere en grafisk designer i arbeidet.

Har du lyst på din egen nettside, men vil helst vite alle kostnadene på forhånd? Det får du vite i løpet av en uforpliktende samtale med en spesialist fra Adcomer.com. Vi vil i løpet av samtalen vår ta deg gjennom hele reisen i forhold til dine behov, og deretter gi det et estimat slik at du kan sette opp et eget budsjett for prosjektet med oss!

Jeg antar at du nå er på utkikk etter en leverandør som kan designe og lage en profesjonell nettside som vil skaffe deg kunder. Jeg har bestemt meg for å hjelpe deg med dette før du bestemmer deg for en løsning. Les denne guiden, så får du vite hva som er viktigst i prosessen med å designe og lage en nettside for å gjøre den til en pengemaskin.

  • Hva vil du lære av denne artikkelen?
  • Hva er viktig når man lager et effektivt nettsted?
  • Hva bør man ta hensyn til når man utformer den?
  • Hva er trinnene i implementeringen av et nettsted?
  • Hva må du ikke utelate hvis du ønsker å tiltrekke deg kunder med nettstedet ditt?

 

Innholdsfortegnelse:

Hvordan setter du opp en nettside som vinner kunder?

Hvordan lage en effektiv nettside – trinn for trinn

  • Trinn 1: Analyse av kundenes behov og søkeord
  • Trinn 2: Analyse av søkeord og konkurranse
  • Trinn 3: Planlegging av nettside-strukturen og innholdet på nettsiden
  • Trinn 4: Utforming av wireframes
  • Trinn 5: Grafisk utforming av nettstedet
  • Trinn 6: Valg av leverandør
  • Trinn 7: Opprettelse av selve nettstedet
  • Trinn 8: Publisering av nettstedet, dvs. hosting og domene.
  • Trinn 9: Videreutvikling av nettstedet

 

Hvor mye koster det å lage en nettside?

Antall unike visninger

Hvordan planlegger du et nettsted som vinner kunder?

Ditt fremtidige nettsted på nettet vil sannsynligvis ha et formål. Det kan for eksempel være å generere forespørsler fra potensielle kunder, vise frem informasjon eller til og med direkte salg eller opplæring.

Hvis du planlegger å designe og implementere en nettside bare fordi du vil ha et i utgangspunktet eller fordi den eldre versjonen ikke lenger appellerer til deg, kan du i utgangspunktet slutte å lese denne artikkelen nå. Et profesjonelt nettsted må ha et formål, ellers vil det ikke levere. Det er en klisjésetning, men det er fortsatt mange gründere som ikke forstår dette, og som lager «moderne» og «pene» nettsider som tar knekken på virksomheten.

Jeg sier selvfølgelig ikke at en nettside ikke kan være moderne eller bare pent. Det kan den være, men først og fremst må den generere fortjeneste. Det er derfor jeg foreslår en endring i terminologien akkurat nå. Det nye nettstedet ditt må utformes slik at alle potensielle kunder kan gjøre det du ønsker at de skal gjøre.

En veldesignet nettside er din 24/7 selger som konverterer besøkende til kunder.

Det finnes ikke noe verre enn en vakker nettside som ikke er billig i det hele tatt, men som er helt ubrukelig for en potensiell kunde. En nettside må være enkel og intuitiv. Her trenger du ikke å se på din egen smak, for den er forskjellig fra person til person. Du lager en nettside for en potensiell kunde slik at de kan legge igjen pengene sine hos deg – enkelt, ikke sant?

Du trenger en nettside som bare må se bra ut, men også en nettside som:

  • Genererer god og verdifull trafikk fra søkemotorer.
  • Genererer kundehenvendelser og behandler transaksjoner.
  • Svarer på viktige spørsmål som kundene dine er ute etter.
  • Hjelper kundene dine med deres behov.
  • Vil stå i sentrum for markedsføringen din.

 

Poenget er at du trenger en nettside som fungerer for deg og selger effektivt. De fleste bedrifter har nettsider som ser flotte ut, men som er ubrukelige når det gjelder å skaffe kunder. Dette skyldes som oftest uvitenhet, mangel på tid og/eller overfokus på aspekter ved nettmarkedsføring som ikke er de mest presserende for øyeblikket. Ved å lese denne guiden ligger du allerede et skritt foran – og ved å sette den ut i livet kan du få et forsprang på dem. Det er nettopp derfor du trenger å vite hvordan du oppretter en nettside.

Opprette en effektiv nettside – trinn for trinn

Planlegger du å bytte til et nytt nettsted, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Å endre nettstedet ditt er en svært viktig prosess som, hvis den gjennomføres på feil måte, kan føre til store tap… Hvis du allerede har trafikk – kan du miste den. Hvis du ikke har trafikk – kan du miste muligheten til å skaffe deg trafikk. Heldigvis er løsningen enkel, og du er i ferd med å få den gratis.

Det spiller faktisk ingen rolle om du implementerer et helt nytt nettsted eller endrer det du har til «noe kulere». De fleste bedrifter gjør én feil som koster dem dyrt senere… Det er å fokusere på seg selv i stedet for på den potensielle kunden. Dette utgjør en stor forskjell når mange beslutninger knyttet til nettstedet skal tas. Dessverre er det ikke du som skal bestemme hvilke undersider eller hvilket innhold som skal være på nettstedet ditt.

For å si det enkelt: Nettstedet ditt bør bygges opp slik kundene forventer. Med denne tilnærmingen blir alt enklere, og nettstedet ditt blir til en maskin som genererer henvendelser eller salg. Så hvordan eliminerer du dette problemet og gjør nettstedet ditt til en effektiv selger? Vår årelange erfaring med brukervennlighet med Gogole har gjort det mulig for oss å utvikle en arbeidsflyt som alltid fungerer.

Trinn 1: Analyse av kundenes behov og søkeord

Hvis du allerede har laget en markedsføringsstrategi eller definert målgrupper tidligere, kan du benytte anledningen til å oppdatere og utvide dem. Med markedsføring på nettet kan du nå ut til mange flere mennesker og flere ulike grupper, så hvorfor ikke utnytte dette?

For å definere målgruppen din må du finne frem til en ideell kunde – i markedsføring kalles dette å lage en persona. Personaen er også en representant for målgruppen din. Når du lager en persona, kan du selvsagt bruke kunnskapen du allerede har, hvis du tidligere har drevet en stasjonær virksomhet.

Du skal lage en persona basert på følgende spørsmål:

  • Hvilket problem løser produktet eller tjenesten?
  • Trenger kunden dette produktet av profesjonelle eller hobbymessige årsaker?
  • Hvordan tilbringer kunden en vanlig dag?
  • I hvilket tidsrom er det sannsynlig at han eller hun vil bruke produktet ditt?
  • Hvilke mål har han eller hun i livet? Hva er det han eller hun streber etter (og hvordan kan du hjelpe ham eller henne med å oppnå det?)?
  • Er vedkommende ung eller gammel? Hvor gammel er det sannsynlig at han/hun blir?
  • Er det en kvinne eller en mann?
  • Fra en storby eller en liten by?
  • Hvilken utdanning og hvilket yrke har han/hun?

 

En slik ideell kunde finnes selvsagt sjelden i virkeligheten – men personaen vil vise deg i hvilken retning du skal gå. Over tid vil denne ideelle kunden bli modifisert, og ved å gå online med virksomheten din, vil kundene dine også bli mennesker som tidligere av ulike grunner ikke kunne kjøpe fra deg (fordi lokalene dine var for langt unna for dem, fordi de ikke hadde hørt om deg osv.)

Det er viktig å lage en persona fordi mange av de påfølgende aktivitetene er basert på den – så det bør gjøres helt i begynnelsen.

Trinn 2: Analyse av søkeord og konkurranse

Når du kjenner din ideelle kunde, må du oversette problemene og spørsmålene deres til søkemotorens språk – det vil si til de nøkkelfraser de skriver inn i søkemotoren. Dette er vanvittig verdifull kunnskap – for ved å vite hvilke fraser dine potensielle kunder skriver inn, kan du bygge din nettside på en slik måte at de raskt finner din nettside basert på disse frasene. Dette er kort sagt hva SEO (søkemotoroptimalisering) handler om. Så hvordan finner du ut hva kundene dine skriver inn i en søkemotor?

Det er flere måter å gjøre dette på:

A) Spille rollen som kunden din og sjekke ut konkurrentene.

B) Sjekke Googles tips.

C) Bruke SEO-verktøy som Googles Keyword Planner, Senuto eller Ubersuggest.io.

Metode (a) er den enkleste i teorien – tenk deg at du kjøper produktet selv. Denne metoden gir unøyaktige resultater, men har en stor fordel – du får vite hvem konkurrentene dine rangerer høyt på, og du kan se hvilke fraser konkurrenten din er synlig på i søkemotoren. Alt du trenger å gjøre, er å skrive inn konkurrentens adresse i Ubersuggest.io-appen eller i Senuto, så får du se hvilke søkeord disse nettstedene posisjonerer seg på. Du får også se de mest populære innleggene fra disse sidene, noe som er verdifull informasjon når du skal lage innhold til nettstedet ditt.

Metode b) er også veldig enkel, men på samme måte vil resultatene også være enkle og ganske generelle. Denne metoden vil imidlertid vise deg hvordan Google-søk fungerer med forskjellige nøkkelfraser – så det er også en verdifull leksjon. Alt du trenger å gjøre, er å skrive inn en søkefrase i søkefeltet, og nederst i søkeresultatet ser du «lignende søk», dvs. de mest brukte frasene.

Lignende Google-søk – For å starte skriver du inn den mest generelle frasen, for eksempel «brudekjoler». Da får du ganske åpenbare resultater:

Men alt du trenger å gjøre, er å legge til preposisjonen «til» i denne setningen, og du får allerede mange presise setninger:

Gjør det samme med andre preposisjoner: for, når, hvilken, hvor, hvordan og andre. Det er også lurt å skrive inn synonymer (f.eks. «brudekjoler») eller dagligdagse ord og slangord («kjoler til en borgerlig seremoni»).

På denne måten får du to ting: long tail-fraser og emner til bedriftsbloggen din.

Langhalefraser er nøkkelord som er mye mer presise (til sammenligning: «brudekjoler» kontra «boho-brudekjoler for myke kvinner»). Dette er svært viktig i SEO-sammenheng: Longtail-fraser konverterer mye bedre.

For raskere analyse kan du bruke søkeverktøyet vårt for nettopp slike fraser. Det fungerer etter prinsippet om et raskt søk etter relaterte ord.

Jo mer generell en frase er, desto flere betydninger inneholder den. Hvis du skriver inn uttrykket «brudekjoler», vil du finne 47 millioner resultater (sic!), inkludert dusinvis av butikker i Norge og i utlandet, veiledninger i å sy brudekjoler, artikler om brudekjolens historie i historiske fora, nyheter på mote-portaler og tusenvis av bilder på Pinterest. Det er veldig vanskelig å komme seg gjennom en slik mengde resultater, ikke sant?

Men hvis du i stedet skriver inn «kremfargede knelange brudekjoler», blir resultatet bare… 56. Hvis du har en slik kjole i sortimentet ditt og plasserer nettstedet ditt på denne frasen, har du mye større sjanse for at denne kunden finner deg. Dessuten har kunder som skriver inn slike presise fraser, ofte allerede bestemt seg for å kjøpe noe og leter bare etter en butikk der de kan gjøre dette kjøpet. Det er selvfølgelig færre kunder som er så målbevisste, men de er mye mer verdifulle.

Derfor er det fornuftig å posisjonere nettstedet ditt for både generelle fraser og long-tail-fraser – slik at disse personene havner på nettstedet ditt!

Metode c) vil gi de mest nøyaktige resultatene, ettersom du også vil se det månedlige antallet søk etter de aktuelle frasene i resultatene. Du kan bruke Googles gratis Keyword Planner eller opprette en konto hos Senuto. Hvis du har en stor butikk og ønsker å posisjonere den godt, vil du uansett ha stor nytte av disse verktøyene.

Skriv ned alle fraser som kundene kan bruke for å finne butikken eller din nettside. Du kan gruppere dem for å holde orden på dem. Du kommer tilbake til dem i de neste trinnene!

Trinn 3: Planlegging av nettside-strukturen og innholdet på undersidene på nettstedet

Du må vite at potensielle kunder skal komme til de relevante undersidene avhengig av hvilken frase de skriver inn på Google. Dette øker sannsynligheten for at de ikke forlater siden i løpet av sekunder. Dessuten er sjansen for å få en kunde større jo mer landingssiden samsvarer med søket.

Når du bygger opp strukturen på nettstedet ditt, bør du ta utgangspunkt i søkeordsanalysen du gjorde i forrige trinn. Ved å vite hvilke ord potensielle brukere bruker, vet du hva de virkelig trenger.

Se grafikken, som perfekt illustrerer de ulike elementene på en underside og hvilke typer søkeord den bør vises for i Google.

De viktigste tingene å passe på er:

  • Hjemmeside – ord relatert til navnet på selskapet eller virksomheten generelt (dyrebutikk, renoveringsfirma osv.). 
  • Produktkategori – en underside med kategorier som inneholder produkter relatert til søket (brudekjoler, byggeverktøy osv.). 
  • Produktside – en underside dedikert til ett spesifikt produkt (Sony KD-49XG8096 TV, MAKITA DDF458RTJ skrutrekker osv.). 
  • Tjenestekategori – en underside dedikert til et sett av relaterte tjenester (juridiske tjenester, regnskapstjenester osv.).
  • Spesifikk tjeneste – en underside dedikert til en spesifikk tjeneste (straffesaker, regnskap for selskaper osv.).
  • Innhold for veiledning – blogginnlegg, FAQ-side. Generelt alt innhold som inneholder informasjon som potensielle kunder etterspør.

 

Hver underside på hele nettstedet har et formål for deg og krever en gitt handling fra en potensiell kunde. Hvis du utformer en slik struktur på en god måte og planlegger relevant innhold, vil du få mange potensielle kunder som kommer til deg fra Google. Du slipper å bruke penger på betalt annonsering. Det er selvfølgelig ikke så enkelt, og det tar litt tid å få mer trafikk, men det er likevel verdt innsatsen.

Utarbeidelsen av en slik struktur er beskrevet i detalj i en artikkel som snakker om SEO-strategi, hvis du planlegger å søke etter klienter på Google – jeg oppfordrer deg til å lese den.

Trinn 4: Utforming av wireframes

La oss anta at du allerede har en innledende struktur på din nettside som er basert på hva dine potensielle kunder leter etter. Nå må du planlegge hvordan du vil at hver gruppe av sider skal se ut. Du vil sannsynligvis bruke en annen layout for hjemmesiden og en annen for produkt kortene. Dette er viktig med tanke på brukervennlighet og selve salget.

På dette stadiet bør du ikke være interessert i noe annet enn layout og plassering av de ulike elementene. Som oftest lages det på dette stadiet en slags mock-up eller såkalt wireframe, som kan se slik ut:

Med denne tilnærmingen planlegger du plasseringen av de viktigste elementene i forretningsøyemed og fokuserer på hva kunden realistisk sett skal se. Farger, grafikk og andre elementer kommer i neste trinn.

Slike mock-ups bør være basert på innholdsplanene som ble utformet i et av de foregående trinnene. Tanken her er å tilpasse layout og plassering til innholdet på siden, og aldri omvendt.

En av de største feilene vi gjør når vi lager en nettside, er at vi først designer hele siden, utseendet og så videre, og deretter ser etter innhold som passer inn i denne layouten. Det er tross alt alle budskapene på siden som skal lokke en potensiell kunde til å kjøpe, og siden må presentere disse budskapene på best mulig måte.

På samme måte bør du ikke alltid følge konkurrentene. Det er mulig at de samme ordningene rett og slett ikke er den beste løsningen. Jeg er klar over at denne tilnærmingen krever mer tid og sikkert også mer penger, men det vil lønne seg når du får flere kunder.

For de fleste bedrifter betyr et godt designet nettsted opptil flere ganger større fortjeneste. Mange bedrifter investerer i SEO/posisjonering eller betalt annonsering (Google-annonser, Facebook-annonser osv.) uten å være klar over at de kunne brukt mindre penger hvis nettstedet var mer effektivt. Personlig oppfordrer jeg deg til å lage slike modeller og analyser på et tidligere stadium, slik at du senere kan bruke mindre penger på å markedsføre virksomheten din.

Trinn 5: Grafisk utforming av nettstedet

Nå er vi akkurat kommet til utformingen av utseendet på din nye nettside. Først nå er det på tide å gå videre til den grafiske utformingen av nettstedet ditt, basert på de tidligere utformede mock-ups.

Hele prosessen gir deg visse fordeler: For det første vet den grafiske designeren nøyaktig hvordan nettstedets layout skal se ut, og hans eneste jobb er å designe en iøynefallende visuell form for å presentere innholdet.

Med denne tilnærmingen har ikke den grafiske designeren mulighet til å «overdesigne». Det er velkjent at visse kule grafiske elementer ikke alltid fungerer, og noen ganger føler jeg at de blir brukt med makt. Dette gjøres som regel av designere som rett og slett kjeder seg med standardløsninger, men fra et forretningsmessig synspunkt er ikke dette så bra.

Husk at den grafiske utformingen av et nettsted skal være ryddig og fremheve de viktige elementene på nettstedet. Innholdet på nettstedet er derimot det elementet som jobber for fortjenesten din. Det er innholdet på siden som påvirker trafikken fra Google og overbeviser kunden om å ta en kjøpsbeslutning eller gå videre til en konkurrent.

Hvis du hadde to alternativer å velge mellom:

  • Verdens vakreste nettsted, men uten noe konkret innhold (kanskje det berømte lorem ipsum).
  • Et grafisk dårlig nettsted, men med profesjonelt innhold som overbeviser selv den mest motvillige kunden om å kjøpe.

 

Hva ville du valgt? Det er kjent at det første alternativet er mer attraktivt for øyet, men det andre er definitivt mer attraktivt for lommeboken. Husk at nettstedet ditt er et verktøy for arbeidet ditt.

Hvis du har et transportfirma, lurer du kanskje på hvordan lastebilene du kjøper er utformet? Du er interessert i lastekapasitet, overflateareal, forbrenningshastighet osv. Du fokuserer ikke på design eller farger. Det er en grunn til at den mest populære fargen på varebiler er hvit. Det er bare det at ingen tenker så mye på fargevalget – det spiller rett og slett ingen rolle.

Det samme gjelder for webdesign. Brukerne av nettstedet ditt ønsker spesifikk informasjon eller bestemte handlinger, og ingen tenker på utformingen av nettstedet ditt. Husk også at vi lever i mobil-alderen, og at nettstedet ditt må fungere raskt på mobile enheter. Der er det ikke plass til mye grafikk.

For å oppsummere dette trinnet – design nettstedet basert på modellene som er laget tidligere. La den grafiske designen hjelpe seeren til å fokusere på riktig innhold og bidra til å generere kunder.

Trinn 6: Valg av system for innholdsstyring

Å velge riktig innholdsstyringssystem for nettstedet ditt er en ganske viktig beslutning. Antagelig vil det nye nettstedet ditt kjøre på den valgte motoren i lang tid.

CMS er den engelske forkortelsen for «Content Management System», på polsk betyr det ganske enkelt «innholdsstyringssystem». Som navnet antyder, er CMS ansvarlig for å administrere innholdet på et nettsted på en slik måte at det kan brukes av personer som ikke har noen kunnskap om utvikling av nettsteder.

Med et slikt system skjer mange ting på nettstedet ditt automatisk. Når du for eksempel legger til et nytt innlegg på bedriftsbloggen din, vil CMS-systemet legge til det nyeste innlegget på startsiden og andre angitte steder.

Helt i begynnelsen av valget av CMS bør du vurdere om du i det hele tatt trenger et slikt innholdsstyringssystem. Noen nettsteder trenger ikke et slikt system, for eksempel hvis du ønsker et enkelt nettsted som ikke krever hyppige oppdateringer.

Hvis nettstedet ditt bare oppdateres noen få ganger i året, trenger du ikke et CMS. Det er bedre å betale en spesialist for mindre endringer enn å implementere et mye dyrere system som må vedlikeholdes og oppdateres.

Men hvis nettstedet ditt skal utvikles (noe som er veldig bra for SEO), trenger du et slikt innholdsstyringssystem.

Når man snakker om valg av CMS, tenker mange på det mest populære, nemlig WordPress-plattformen, som brukes av de fleste av verdens nettsteder. Betyr dette at WordPress SEO er det enkleste?

Absolutt ikke! For eksempel er et CMS en mindre viktig del av et nettsted, både med tanke på SEO, hastighet og brukeropplevelse. I prinsippet spiller det ingen rolle hvilket CMS nettstedet ditt bruker.

Et CMS-nettsted har to lag. Det første er den resulterende HTML/CSS/JS-koden som er synlig for brukerens nettleser eller Google-roboten. Den er ansvarlig for utseendet og følelsen av siden på din nettside. Det andre laget er de mange handlingene som utføres på serversiden for å generere det første laget. Dette elementet er ikke synlig for brukeren eller Google.

Det meste av CMS-aktiviteten foregår i dette skjulte laget, mens utviklere som lager nettsider på populære CMS-systemer, egentlig bare implementerer temaer/skins/maler som er ansvarlige for det visuelle og funksjonelle laget av et gitt nettsted.

Alle CMS-systemer har mulighet til å endre utseende ved hjelp av temaer, maler, skins, plug-ins eller moduler. Kvaliteten på disse elementene avgjør om nettstedet ditt blir både bra for brukeren og optimalisert for søkemotorer.

Selv om CMS-systemet i seg selv mer eller mindre kan hjelpe deg med å administrere nettstedet, er det måten innholdet presenteres på som påvirker nettstedets suksess. Det er derfor verdt å ikke bare velge selve innholdsstyringssystemet, men også fokusere på de andre elementene som bygger opp nettstedet.

Trinn 7: Få din nettside til å fungere!

Nå er tiden inne for å lage nettstedet på riktig måte. Vi har allerede struktur, innhold og grafisk design. Nå gjenstår det bare å overføre alle designene til HTML.

Den viktigste avgjørelsen du må ta, er teknologien. Valget er begrenset til to alternativer:

  • Et klassisk nettsted basert utelukkende på HTML/CSS/JS.
  • Bruk av ny teknologi i form av JS-rammeverk som Angular, React, Vue osv.

 

Her anbefaler jeg å velge det første alternativet av den klassiske tilnærmingen. Stadig flere selskaper tilbyr ny teknologi for å lage et nettsted, men jeg anser dette for å være form fremfor substans.

Alle moderne rammeverk (Agnular, React, Vue) brukes til å bygge komplekse applikasjoner, ikke små nettsider.

Bruk av disse teknologiene innebærer stort sett bare ulemper for deg som bedriftseier:

  • Det er betydelig dyrere å opprette en slik nettside, og det gir ingen store fordeler utover «modernitet” stempelet.
  • Det er mye dyrere å implementere en slik nettside.
  • Eventuelle fremtidige endringer vil bli mye dyrere.
  • Det vil være vanskeligere å finne en spesialist som kan gjennomføre forbedringer til en rimelig pris.
  • Vedlikehold av infrastrukturen kan bli vanskeligere og dermed dyrere.
  • Søkemotorer håndterer ikke alltid slike teknologier like godt; til tross for Googles forsikringer er det fortsatt feil med indekseringen av slike sider.

 

Etter min mening er det ikke verdt å investere, i hvert fall ikke ennå. På dette stadiet ville jeg valgt en klassisk løsning med stort fokus på hastighetsoptimalisering og tilpasning til mobile enheter.

Trinn 8: Publisering av nettside, dvs. hosting og domenenavn

Nettsiden må publiseres et sted, og dette gjøres av hosting-selskaper som oppbevarer filene på sine servere og serverer dem til besøkende. Det er ikke lett å velge server for et nettsted. Det er verdt å ta seg tid til å analysere tilbudene grundig.

Hosting er levering av serverressurser (diskplass) på en datamaskin som er permanent koblet til Internett. På den tildelte plassen kan du lagre data som multimediefiler, dokumenter, e-postkontoer eller filer på nettstedet.

Det er en server som sørger for at et nettsted er i kontinuerlig drift, slik at det kan brukes når som helst på døgnet. En server er ikke noe annet enn en passende konfigurert datamaskin som er tilgjengelig hele tiden på Internett, 24 timer i døgnet, slik at nettstedet ditt kan fungere problemfritt.

Det finnes mange selskaper i Polen som tilbyr hostingtjenester, både gratis og betalte. Når det gjelder betalte tjenester, må man vanligvis signere en årlig kontrakt eller betale månedlig når man bestemmer seg for å samarbeide med en av dem.

Hosting-leverandører tilbyr flere typer servere eller hosting kontoer, og tilbyr ofte domeneregistrering, mulighet for å opprette nettsteder og virtuelle stasjoner for lagring av filer. Noen selskaper har et svært bredt tilbud.

Hva bør du se etter når du velger hosting?

  • Up-time, som er garantien for uavbrutt drift og tilgang til et bestemt webhotell. Dette gir deg en idé om hvor ofte det oppstår feil hos en bestemt hostingleverandør som kan forstyrre nettstedet ditt. Det minste du bør være interessert i, er en årlig servicenivåavtale (SLA) på 99,95 % eller høyere. Alt under dette er en garanti for problemer som vil påvirke oppfatningen av nettstedet ditt.
  • Transfer, er mengden data som sendes fra serveren til brukerne av nettstedet. Det betyr at jo mer trafikk din nettside har, desto mer overføring trenger du. For små nettsider og blogger med lite trafikk er 100 GB mer enn nok. Siden så mange som 40 prosent av brukerne forlater et nettsted hvis det tar mer enn 3 sekunder å laste det inn, bør du sørge for at din nettside er rask. Det lønner seg å lese tilbudene fra hosting selskapene nøye, da noen selskaper tilbyr servere uten datagrenser, som du ofte finner til samme pris som de med begrensninger.
  • Tekniske parametere – Sjekk nøye at webhotellet bruker den nyeste versjonen av PHP-tolken og MySQL-databasen. Hvis webhotellet tilbyr deg foreldede versjoner av PHP 5.4 eller lavere, vil jeg for din egen skyld fraråde dette alternativet. Hvorfor er dette viktig? Fordi eldre versjoner av PHP-tolken ikke lenger støttes aktivt, det kommer ikke oppdateringer for dem, og de er derfor ikke sikre. Riktignok vil det være vanskelig å finne et tilbud som har PHP-versjoner eldre enn 5.6, men det er verdt å huske på. Per i dag skal de fleste hosting leverandører ha PHP versjon 7.3 og nyere.
  • Kapasitet – Før du publiserer nettstedet ditt, bør du vurdere hvor mye lagringsplass du trenger. Kommer du til å publisere et stort antall bilder eller videoer som tar mye plass? I så fall vil du etter hvert gå tom for diskplass og må øke plassen. Meldinger fra e-post innboksen tar også opp plass på serveren. Hvis du får mange meldinger og ikke ønsker å slette dem for ofte, kan det lønne seg å kjøpe en pakke med mer diskkapasitet. En pakke med mer diskplass betyr også en høyere pris. Hvis et webhotell hevder å tilby ubegrenset diskplass, bør du sjekke om det finnes en grense for antall filer på serveren.
  • Hjelp og support – Selv de beste webhotellene kan få problemer. Et godt webhotell holder kundene sine informert om feil og fremdriften i arbeidet. Noen selskaper tilbyr også å kompensere for driftsavbrudd, for eksempel ved å gi rabatt på utvalgte tjenester. En annen faktor er hvordan selskapets ansatte kommuniserer med kundene. Sjekk om du har mulighet til å kontakte dem via telefon, e-post eller nettprat. Jeg har noen ganger opplevd at selskaper kun oppgir et telefonnummer på nettsiden. I nødstilfeller er det selvsagt ikke mulig å få tak i dem, men dette er heldigvis bare unntak. De fleste hosting leverandører har et svært høyt nivå av supporttjenester. Noen selskaper prøver også å hjelpe kundene sine med problemer med nettsidene deres.
  • Sikkerhetskopier – Alle gode hosting leverandører tar automatisk sikkerhetskopier for sine kunder. Det er verdt å spørre hvor ofte det tas sikkerhetskopier og hvor lenge de oppbevares på hosting leverandørens server. I tilfelle et strømbrudd vil hostingleverandøren kunne gjenopprette en lagret sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Dette fritar deg imidlertid ikke fra å ta sikkerhetskopier av nettstedet selv, noe som er best å gjøre på et eksternt sted. På denne måten kan du være sikker på at du ikke mister filene på din nettside hvis serveren skulle gå ned.

 

Jeg mener også at det ikke er verdt å se på gratis hosting. For å sitere en klassiker «ingenting er gratis». Gratis hosting fungerer veldig sakte, det krasjer ofte på dem, noe som gjør at nettstedet vårt fungerer upålitelig. I tillegg viser gratis verter et veldig stort antall annonser, noe som påvirker brukernes oppfatning av nettstedet negativt. Nettsteder på gratis hosting oppfattes ofte som uprofesjonelle og upålitelige.

Gratis hosting kan kun være interessant som en prøveperiode. Med gratis tjenester kan du ikke regne med teknisk støtte eller sikkerhetskopiering.

Hvis du ønsker å drive en profesjonell nettside, bør du styre unna gratis hosting. I dag kan du kjøpe et profesjonelt webhotell for så lite som rundt 100 kroner i året. Er det verdt å bruke tid og nerver for et slikt beløp?

Trinn 9: Videreutvikling av en nettside

Publisering av nettstedet ditt er på ingen måte det siste steget du må ta – foreløpig har du bare fullført prosessen med å opprette en nettside. Det er likevel ikke nok til å skaffe kunder. Når du har opprettet nettstedet ditt, må du fortsette å jobbe med det. Dette vil selvfølgelig ikke være like intensivt, men du kan likevel ikke la et nettsted som først er opprettet, være i fred.

Virksomheten må fortsette å vokse, og nettstedet ditt må følge kundene. Med utvikling av nettstedet mener jeg for eksempel å skape nytt innhold for kundene. Når du legger til nye produkter eller kategorier, må du forberede dem for publisering, legge til beskrivelser eller bilder.

Og ikke glem bedriftsbloggen, som, hvis den drives godt, bokstavelig talt kan bli en gullgruve av nye kunder.

En blogg gjør bedriften din «levende» og mer tilgjengelig. Hvis du tar opp relevante temaer på bloggen, kan du forsikre brukerne om at du er en ekspert i bransjen og at du er verdt å stole på.

Å ha en blogg vil gi deg mange fordeler. Jeg håper at følgende argumenter vil forsikre deg om at det er verdt å bruke verdifull tid på å lage verdifulle og unike artikler.

Det er mange måter brukerne kan komme til nettstedet ditt på. Noen finner deg fordi de kommer over et produkt eller en tjeneste du tilbyr. Andre kommer igjen til din nettside fordi de kjenner til bedriften din. Med bloggartikler kan du nå ut til folk som ikke kjenner deg og ikke vet hva du driver med. De kommer til deg fordi de er på utkikk etter råd eller en løsning på et problem som er relatert til bransjen du arbeider i.

Med verdifulle artikler kan du øke trafikken på nettstedet ditt betraktelig og tiltrekke deg nye brukere. Du når ut til brukere du ellers ikke ville hatt mulighet til å nå.

En annen mulighet knyttet til publisering av artikler av god kvalitet er muligheten for å bli nevnt på andre nettsider som er relatert til virksomheten din. Hvis artikkelen din gir verdi for brukerne, vil de også gjerne dele den på sosiale medier.

Blogginnleggene dine kan vise frem ekspertisen din på et bestemt fagområde eller i en bestemt bransje. Over tid kan du bli en verdifull informasjonskilde, og på denne måten kan du hjelpe leserne med å lære mer om virksomheten din. Gi dem verdifulle råd og løs vanskelige problemer knyttet til bransjen du spesialiserer deg på.

Ved å bevise med artiklene dine at du er kunnskapsrik på ditt felt, vil du vinne brukernes tillit og bli sett på som en ekspert i din bransje. Brukerne vil forsikre seg om at du er verdt å komme tilbake til for å få flere råd. Hvis du vinner deres tillit, kan du enkelt konvertere dem til kunder – for det er til syvende og sist det det handler om.

Hvor mye koster det å opprette en nettside?

Mange vet ikke hvor komplisert prosessen med å lage et nettsted er, og hva som egentlig påvirker prisen. Kostnaden for å designe et moderne visittkort er forskjellig fra å bygge et stort nettsted, og andre faktorer påvirker prisen.

Det første og viktigste aspektet ved prisen på et profesjonelt nettsted er omfanget av research som må gjøres før selve designet. I løpet av researchen samler vi inn informasjon om bedriftens eller personens virksomhet, og vi prøver også å finne ut alt vi kan om selve målgruppen – målgruppen vi bygger hele budskapet for.

Kostnaden for slike undersøkelser avhenger av hvor detaljerte og sofistikerte de er. Det er imidlertid viktig å huske på at mer detaljerte undersøkelser gir oss mer kunnskap om de fremtidige brukerne av nettstedet, noe som i sin tur bør føre til en høyere konverteringsrate (f.eks. kjøp av et produkt eller en tjeneste).

Antall unike visninger

En unik visning er en enkelt sideoppsett på et nettsted som brukes gjentatte ganger, for eksempel utgjør flere tilbudssider som ser like ut og bare skiller seg fra hverandre i innhold, en enkelt unik visning som bare er designet én gang.

Hvis alle undersidene på et nettsted ser like ut og bare presenterer forskjellig innhold, er det bare én visning. Svært ofte krever designet differensiering, og deler av portalen bruker forskjellige oppsett. De vanligste typene visninger er:

  • Hjemmeside.
  • Grafisk galleri.
  • Kontaktskjema.
  • FAQ eller spørsmål og svar.
  • Liste over nyheter.
  • Enkeltstående nyhet.
  • Blogg.
  • Bloggkategori/tagg.
  • Blogginnlegg.
  • Butikk.
  • Butikk-kategori.
  • Produktvisning.
  • Handlekurv.
  • Liste over produsenter.
  • Destinasjonsside

 

Utarbeidelsen av det grafiske designet er en av de vanskeligste fasene i produksjonen av et nettsted. Det er her hele utseendet skapes, utformet i henhold til kundens ønsker og under hensyntagen til den kunnskapen om brukerne som er innhentet gjennom undersøkelser. Grafisk design har stor betydning for den endelige prisen, og i de fleste tilfeller avhenger den av antall unike visninger og tiden som brukes på å lage den.

CMS gjør det mulig å legge til innhold raskt og enkelt – like enkelt som i et vanlig tekstbehandlingsprogram. Dette gjør det enklere for folk som ikke er kjent med teknologiene som brukes i nettsideproduksjon. CMS-systemer, som for eksempel WordPress, krever imidlertid konstant overvåking og vedlikehold – de må oppdateres og beskyttes mot ulike trusler.

Implementering av et slikt innholdsstyringssystem koster vanligvis mer, så det er verdt å vurdere om det i det hele tatt er nødvendig. Enkle visittkort på nettet, som kun har et informativt formål og ikke oppdateres ofte, kan implementeres uten et CMS uten at du trenger å bekymre deg for vedlikeholdet.

Ved utforming av større nettsteder, som allerede har en stor mengde innhold i utgangspunktet, kreves det mye tid til å forberede og legge til dette innholdet. I en slik situasjon kan man velge mellom to løsninger: Vi legger bare til deler av innholdet som trengs for produksjonen og overlater resten til kunden, eller vi tar betalt for ferdigstillelse av hele nettsiden. Nettsider med mye innhold er nettsider som vil ha mer enn 20 sider i starten.

Svært ofte har kundene behov for spesialtilpassede løsninger som er designet og programmert utelukkende for deres tjeneste. Det kan dreie seg om avanserte kontaktskjemaer eller et bookingsystem som er koblet til et annet selskaps interne system. I slike tilfeller avhenger prisen på nettsiden av hvor lang tid som går med til å programmere funksjonaliteten og hvor vanskelig det er.

Når vi publiserer et nettsted på Internett, må vi plassere det på en server som er koblet til kundens domene. Kostnaden for vedlikehold av domenet er i gjennomsnitt kr 250 per år. Når det gjelder prisen på en webserver, avhenger det av formen. Prisene på enkle delte servere, som gjør det mulig å vedlikeholde en enkel nettside for et lite selskap, varierer fra kr 200-1 000 per år. Mer krevende servere (for eksempel VPS) kan koste opptil flere tusen kroner per måned.

Et annet element som påvirker prisen på nettstedet, er implementeringen av analyse ved hjelp av et verktøy som Google Analytics. Dette er en valgfri tjeneste som ikke er nødvendig for at nettstedet skal fungere optimalt, men implementeringen av analyseverktøyet vil hjelpe deg med å ta viktige forretningsbeslutninger i fremtiden.

Mange forveksler implementering av webanalyse med å installere et verktøy som er utviklet for dette formålet (f.eks. Google Analytics, som vi bruker). Uten tilstrekkelige forberedelser er verktøyet i seg selv til liten nytte, og implementering av slike analyser krever kunnskap og erfaring.

Det er ikke mulig å fastsette prisen for å implementere et nettsted uten å spesifisere i det minste noen av kravene, som struktur, størrelse og innhold, eller hvordan det skal fungere. Prisene for profesjonelle bedriftsnettsider som bare inneholder grunnleggende informasjon, for eksempel tilbud og kontaktinformasjon, starter på kr 6 000. En stor portal eller blogg kan koste mye mer.