Hvor mye koster SEO for et nettsted? Hva koster SEO for butikken din? Finn ut de reelle prisene på SEO aktiviteter

19.2.2025

Hvor mye koster SEO for et nettsted? Hva koster SEO for butikken din? Finn ut de reelle prisene på SEO aktiviteter
Et ganske bredt tema, så før vi begynner å diskutere det – en liten reklame 😉 Vårt SEO-byrå spesialiserer seg på posisjonering av nettsteder og nettbutikker. Så hvis du er interessert i et tilbud på våre aktiviteter, kan du klikke på knappen nedenfor, fylle ut en kort beskrivelse, og vi vil gi deg en pris på posisjonering innen 24 timer. Vi opererer ikke etter en fast prisliste, da vi alltid behandler hvert enkelt tilfelle individuelt.

SEO (søkemotoroptimalisering) er alle aktiviteter som tar sikte på å oppnå de høyeste gratis (organiske) posisjonene i søkemotorene. Det er en konstant prosess der man streber etter stadig bedre resultater i Google. Som en del av SEO utfører vi blant annet aktiviteter i koden, optimaliserer innholdet og sørger også for å øke kundebevisstheten og nettstedets synlighet på nettet (f.eks. gjennom profesjonell lenkebygging).

Posisjonering er et av de mest effektive elementene i nettbasert markedsføring. Det gjør det mulig å generere verdifull trafikk fra Googles søkemotor, noe som gir nye kunder og kan bidra til en reell økning i fortjenesten. Nesten alle bedriftseiere som ikke bare får kunder gjennom henvisninger eller direktesalg, kjenner til kraften i denne prosessen. Det viser seg nemlig at det ikke er nok bare å legge ut bedriftens tilbud på en nettside. En grundig analyse av konkurransen, en posisjoneringsstrategi, riktig valg av fraser, gjennomtenkte og konsekvente SEO-aktiviteter, plassering og kontroll av verdifulle interne og eksterne lenker, posisjonsovervåking – alt dette og andre faktorer utgjør den totale kostnaden for SEO.

I denne artikkelen svarer jeg bare på de vanligste spørsmålene: Hvor mye koster SEO? Kan prislisten for nettposisjonering være fast? Hva er prisen på individuelle SEO-tjenester? Hvis du vil finne ut hva det koster å få høye posisjoner i Googles søkeresultater, inviterer jeg deg til å lese videre.

SEO-aktiviteter som utføres som en del av posisjonering

Et tilbud på en posisjoneringstjeneste omfatter en innledende analyse av nettstedet, bransjen og konkurrentene, samt planlegging av alle aktiviteter som bidrar til å øke nettstedets synlighet i Google-søk. I forbindelse med posisjonering av nettstedet må det gjennomføres en rekke aktiviteter på ulike nivåer. Dette omfatter arbeid som utføres både på og utenfor nettstedet, og det er disse aktivitetene som må tas med i beregningen når man skal fastslå hvor mye posisjonering koster for en butikk eller et nettsted.

SEO-revisjon

 

Den første oppgaven som bør utføres av et byrå eller en frilanser, er å foreta en SEO-revisjon av nettstedet som skal posisjoneres. Dette dokumentet inneholder informasjon om domenets nåværende tilstand. Det viser hvilke områder som må forbedres, og gir forslag til hvordan disse feilene kan løses. SEO-revisjonen inkluderer blant annet data om innholdet på siden, kode-mangler, indeksering, mobilitet, UX og mye mer. Hver revisjon vil være forskjellig, ettersom hvert nettsted er en helt forskjellig organisme som kan ha forskjellige sykdommer. Det finnes en rekke verktøy som brukes til å gjennomføre analyser.

Den første vurderingen er selvsagt å gjennomsøke nettstedet, mistenke koden og se hva som skjer når du skriver site:www.przykladowa-strona.com.pl i Google.

Deretter følger bruk av verktøy som f.eks:

  • Google Speed Insight
  • GT Metrix
  • Screaming Frog
  • Xenu Link Sleuth
  • Deep Crawl
  • Google Search Console

 

Forberedelsene til revisjonen kan ta to til fire timer for et lite nettsted, mens det kan ta opptil et dusin timer for en stor nettbutikk.

Hvis man går ut fra at en SEO-profesjonell i gjennomsnitt koster 1 300kr per time, kan en SEO-revisjon koste mellom 3 000kr og flere tusen kroner. Ofte er det imidlertid slik at et interaktivt byrå utfører en SEO-revisjon som en del av kontrakten, og ser på det som en forpliktelse og investering. Noen byråer prissetter derimot disse aktivitetene separat og bruker sin egen prisliste eller et estimert prisintervall.

Det hender også at noen store selskaper bestiller SEO-revisjoner og kan gjøre endringer selv. Selvsagt kan nettstedseieren utføre en innledende revisjon ved hjelp av gratisverktøy som Seoptimer, men dataene vil være betydelig begrenset.

Aktiviteter på stedet

On-site-optimalisering er en av de viktigste faktorene vi utfører som en del av hele SEO-prosessen. On-site-aktiviteter er alle de aktivitetene vi utfører på innsiden av domenet.

Som en del av SEO:

 

  • Utfører vi en analyse av alle nøkkelfraser
  • Vi sørger for at nettstedet blir riktig indeksert i tilfelle for eksempel blokkering
  • Eliminere duplisering av hjemmeside og innhold
  • Opprette passende metadata: tittel og beskrivelse
  • Utvikle innhold til nettstedet, inkludert nøkkelord
  • Vi innfører en riktig struktur med h1-, h2- og h3-overskrifter,
  • Oppretter vennlige nettadresser,
  • Oppretter robots.xt- og sitemap.xml-filer,
  • Utvikler en strategi for intern lenking,
  • Navngi og beskrive bilder på riktig måte,
  • Øke hastigheten på nettstedet.
  • Vi legger inn strukturerte data,
  • Sjekker elementer for UX,
  • Vi fjerner feil fra Google Search Console.

Som du ser, krever aktiviteter på nettstedet og optimalisering av et nettsted for SEO ekspertkunnskap og omfattende kunnskap. Det er også en tidkrevende prosess som du bør bruke så mye tid på som nødvendig. Optimalisering skaper et godt grunnlag for andre, fremtidige aktiviteter. Det er en jobb som må gjøres kontinuerlig på grunn av det stadig skiftende markedet, endringer i måten brukerne bruker internett på og oppdateringer av Googles algoritmer. Selv etter at en nettside er optimalisert, må den fortsatt vedlikeholdes og forbedres, for eksempel ved å øke hastigheten ytterligere eller utvide innholdet.

Det er verdt å legge til at en godt utført optimalisering kan gi et raskt resultat på lokale søkeord, noe kunden kan merke gjennom flere henvendelser via e-post eller telefon.

Posisjonering av nettside – kortfattet prisliste

  • Optimaliseringsaktiviteter kan ta fra 4 timer (for et mindre, enkelt nettsted med noen få undersider) til hele 40 timer (for en større nettbutikk). Hver arbeidstime for en SEO-spesialist koster ca. 1 300kr, noe som gir kostnader fra 4 000kr til 30 000kr for optimalisering alene. De angitte timeprisene er omtrentlige og avhenger mye av det spesifikke nettstedet, dens tilstand, effektivitet, tidligere utførte posisjoneringstiltak, SEO-spesialistens erfaring og antall personer som jobber med nettstedet.
  • Tekster til nettstedet og bloggen – det bør skrives en omfattende, spesialisert tekst til hver underside. Tekster per kategori er vanligvis på rundt 2000-3000 tegn med mellomrom, men kortere og lengre formater forekommer også. Det samme gjelder artikler til en bedriftsblogg. Hver av dem bør være på rundt 5000-7000 tegn med mellomrom. I tillegg til å plassere nøkkelord i tekstene, er det viktig å sørge for at teksten er språklig korrekt, unik (for å unngå duplisert innhold), tilpasset stilen og kommunikasjonsspråket til en bestemt målgruppe, og fremfor alt at den er verdifull og svarer på brukerens spørsmål. Kostnaden for en slik artikkeltekst er mellom kr 1 500 og kr 3 500. Når det gjelder bloggartikler, anbefaler vi å publisere minst to bloggartikler per måned.
  • Innholdsoptimalisering – dette er vanligvis publisering av en tekst eller artikkel på nettstedet, riktig formatering, intern lenking osv. og, avhengig av emnet, tillegg av bilder og videoinnhold – ca. 1 time per artikkel, eller 3 500 kr.
  • Ytterligere SEO-beskrivelser – når det gjelder SEO for nettbutikker, må det legges til betydelig mer innhold. I tillegg til det ovennevnte kommer kategoribeskrivelser, underkategoribeskrivelser og i noen tilfeller til og med utvidelse av enkeltartikler.

 

Alle de ovennevnte faktorene påvirker den endelige prisen på SEO for et nettsted. Som du ser, avhenger kostnadene for SEO av mange variable faktorer, noe som gjør det svært vanskelig å fastsette det endelige beløpet for SEO. Det avhenger av nettstedets tilstand, dets utvikling, bransjen det opererer i, rekkevidden det ønsker å oppnå og behovene til eieren selv. Derfor kan prisen på posisjonering variere og variere fra flere hundre NOK til flere tusen NOK.

 

Arbeid off-site

Det er ikke bare on-site-aktiviteter som faller inn under SEO. Det finnes også off-site-aktiviteter, dvs. aktiviteter som en potensiell kunde ikke ser visuelt på nettstedet, men som likevel påvirker nettstedets posisjon i Google. Når det gjelder slike aktiviteter, gjennomfører vi en omfattende lenkebygging strategi.

 

Som en del av off-site utfører og tilbyr vi:

 

  • Lenkebygging – vi implementerer en strategi for anskaffelse av eksterne lenker, ca. 30 lenker per måned og oppover. Lenker kan hentes fra en rekke steder – verifiserte kataloger, rubrikkannonser, forum, blogger, lokale portaler, generelle portaler. Å skaffe et slikt antall lenker manuelt tar mellom 3 og 8 timer, avhengig av databasen over nettsteder, bransje osv. Kostnadene for et SEO-byrå i denne forbindelse vil variere fra 2 00 kr til 7 500 kr per måned.
  • Innholdsmarkedsføring og sponsede artikler – vi implementerer en strategi for innholdsmarkedsføring. Dette innebærer å skrive 2 eller flere artikler per måned. Kostnaden for å skrive en artikkel varierer fra 1 500 kr til 3 500 kr. Plasseringen av en tekst med en lenke på en profesjonell portal/blogg starter på 1 500 kr og går opp til flere tusen gjennom for eksempel WhitePress-plattformen. På denne måten sikrer vi ikke bare en økning i trafikken på nettstedet, men også muligheten til å skape tillit til nettstedet og øke synligheten i Google-søk.
  • SEO-strategi – du bør også legge til tiden du bruker på konkurrentanalyse, ideer til utvikling av nettstedet og bloggartikler, samt revisjon av nettstedet i de tilgjengelige verktøyene (f.eks. Google Search Console, Google Analytics). I gjennomsnitt må du bruke ca. 3 til 5 timer per måned, noe som tilsvarer 2 500 kr til 4 500 kr.

 

Det er også verdt å tenke på andre måter å lenke på, f.eks. lenking på SEO-selskapenes egne nettsteder. Vi anbefaler ikke denne metoden, ettersom lenker vanligvis fjernes fra slike nettsteder ved brudd eller oppsigelse av kontrakten, og det kan koste mye å vedlikeholde dem. Plutselig fjerning av et så stort antall lenker vil ha en negativ innvirkning på din nåværende Google-rangering, og tapene kan være uopprettelige.

Verktøy som brukes til posisjonering av nettsteder

Alle profesjonelle SEO-byråer arbeider med verktøy. De hjelper deg med å analysere nettstedet, finne steder å lenke til, analysere konkurransen eller overvåke nøkkelfraser.

I sitt daglige arbeid bruker SEO-spesialister og tekstforfattere blant annet følgende verktøy:

  • Senuto
  • Brandle
  • Semstorm
  • Ahrefs
  • Majestic SEO
  • Seostation

 

Dette er ikke alle løsningene som brukes. Denne typen verktøy koster et SEO-byrå minst flere hundre kroner per måned. Uten profesjonelle verktøy og riktig tolkning av resultater, trender og relasjoner i SEO-bransjen er det umulig å posisjonere et nettsted på en god måte og samtidig spare tid og penger.

I tillegg er det viktig å ta hensyn til kunnskapen og erfaringen til eksperten, som hele tiden er oppdatert på den siste utviklingen. Han har allerede observert mer enn én kunde i løpet av sin karriere og vet godt hva som fungerer og hva som bør unngås. Erfaring, tilegnede ferdigheter og, i tillegg til dette, den kontinuerlige utviklingen av spesialisten er også viktige faktorer som påvirker hvordan prisen på posisjonering til slutt bestemmes. Faktisk kan man si at kunnskapen til SEO-spesialister er uvurderlig – det er denne kunnskapen, støttet av SEO-byråets verktøy, profesjonalitet og kvalitet, som gjør det mulig å lykkes med SEO på et nettsted.

Posisjonering av nettside – prisoverslag og priseksempler

Prisvarianter – månedlig abonnement

Nedenfor har vi utarbeidet 5 varianter av posisjoneringskostnader som man ofte støter på. Vi gjør oppmerksom på at SEO-prisene nedenfor kan variere avhengig av bransje, konkurransesituasjon, nettstedets utvikling samt domenets og nettstedets historikk. Prisene våre er alltid utarbeidet for spesifikke nettsteder, så det er viktig å huske at det er individuelt hvor mye SEO koster.

Lokal nettside – lite konkurransedyktige fraser – kostnad/pris for posisjonering: 14 900 – 19 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 20-30 eksterne lenker per måned

 

Lokal posisjonering er en god løsning for bedrifter som tilbyr stasjonære tjenester, f.eks. en skjønnhets- eller frisørsalong, en tannlegepraksis, et bilverksted, restauranter, hoteller, treningssentre osv. Dette alternativet gjelder for alle gründere som ønsker å markedsføre seg i nærheten av virksomheten sin og tiltrekke seg potensielle kunder fra et bestemt sted (både de som bor der permanent, og besøkende, gjester, turister osv.) Lokal posisjonering har også som mål å øke nettstedets synlighet i Google gjennom optimalisering, anskaffelse av verdifulle lenker og valg av nøkkelord – men med den forskjellen at frasene har et medlem av lokaliteten lagt til, f.eks. frisør Poznan.

På grunn av dens spesifikasjoner, mye mindre konkurranse, bør prisen på posisjonering av en slik lokal tjeneste være innenfor et relativt lavt kostnadsområde. Selv om prisklassen vår starter fra 6 000 kr, er det også slike bransjer der prisen for posisjonering bør være lavere, til og med “rundt” 4 500 kr. Hvis lokal posisjonering for eksempel gjelder Kongsberg, bør kostnaden faktisk være lavere enn 6 000 kr netto.

Landsdekkende nettsted – middels konkurransedyktige fraser – kostnad/pris for posisjonering: 14 900 – 19 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 30-50 eksterne lenker per måned
  • 1 sponset artikkel eller 2 bloggartikler

 

Det andre scenariet er et landsdekkende nettsted som skal posisjoneres for fraser med middels høy konkurranse. Vi tilbyr domenet med optimalisering, konkurranseanalyse, valg av søkeord, én sponset artikkel eller to bloggartikler per måned og lenkebygging med rundt tretti lenker per måned. Prisen for en slik pakke ligger på rundt 14 900 – 19 900 kr netto per måned.

Hvorfor er det dyrere? Først og fremst fordi rekkevidden øker, og det gjør også konkurransekraften, fordi vi må konkurrere med nettsteder over hele landet. Følgelig vil dette innebære at vi må bruke mye mer tid på lenkebygging og konkurrentanalyse, og det blir dyrere å kjøpe lenker. I tillegg er det i slike situasjoner behov for å skape mer innhold – i denne situasjonen er det ofte snakk om rådgivende innhold, f.eks. på en blogg. Det er i lys av det ovennevnte at prisen for posisjonering automatisk øker.

Landsdekkende nettsted – konkurransedyktige fraser – kostnad/pris for posisjonering: 19 900 – 34 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 40-60 eksterne lenker per måned
  • 2 sponsede artikler
  • 2 bloggartikler

 

Det tredje scenariet er et landsdekkende nettsted, men denne gangen med konkurranseutsatte fraser, noe som gjør det vanskeligere og mer tidkrevende å posisjonere seg. Som en del av SEO-arbeidet optimaliserer vi nettstedet, lager og publiserer to sponsede artikler og to bloggartikler. Vi velger jevnlig ut søkeord, analyserer konkurransen, implementerer nye ideer for å utvide nettstedet og bloggen og bygger lenker – ca. førti lenker i måneden. Prisen for å posisjonere et slikt nettsted stiger til 19 900 – 34 900 kr netto per måned.

Dette skyldes hovedsakelig oppskaleringen av de aktivitetene som er nevnt i punkt to. Vi må rett og slett øke intensiteten på alle de tingene vi skrev om i punktet tidligere. Vi har flere bloggartikler, flere sponsede artikler, det er nødvendig å sette av flere timer til analyse, link-prospektering osv. Oppskaleringen av det ovennevnte arbeidet gjør ganske enkelt prislisten for SEO litt dyrere.

Liten nettbutikk, flere dusin produkter – kostnad/pris for posisjonering: 34 900 kr netto

  • optimalisering av nettstedet
  • 60-80 eksterne lenker
  • 3 sponsede artikler
  • 3 bloggartikler
  • kategori- og produktbeskrivelser

 

Et annet scenario er en liten nettbutikk med noen titalls produkter. Vi optimaliserer kategoriene og underkategoriene, analyserer konkurransen, får ideer til å utvide bloggen, utarbeider tre sponsede artikler og tre bloggartikler. Vi gjennomfører også lenkebygging med ca. førti lenker per måned. Prisen for posisjonering i dette tilfellet er ca. 34 900 kr netto per måned.

Husk imidlertid at alt som har med prisen på posisjonering av en nettbutikk å gjøre, i tillegg avhenger av hvor konkurransedyktige produktene er. Det kan være at en butikk er liten, men har konkurransedyktige produkter i sortimentet, og da vil prisen på SEO absolutt være høyere. Dette gjelder også den andre veien. Den åpenbare konklusjonen er at det ikke finnes noe slikt som en “prisliste for SEO” 🙂 Det finnes ingen ferdige priser eller kostnader for SEO – alt må vurderes individuelt på grunn av en rekke faktorer som påvirker den endelige prisen.

Stor nettbutikk – hundrevis eller tusenvis av produkter – kostnad/pris for posisjonering: det er bare fantasien som setter grenser 🙂

  • optimalisering av nettstedet
  • +60 eksterne lenker
  • +3 sponsede artikler
  • +3 bloggartikler
  • kategori- og produktbeskrivelser

 

Det siste alternativet er hvor mye det koster å posisjonere en nettbutikk som allerede har hundrevis av produkter. Som en del av aktivitetene for et så stort nettsted optimaliserer vi koden, utarbeider en konkurranseanalyse, velger nøkkelord, ser etter nye ideer til bloggen, utarbeider mer enn tre sponsede artikler, mer enn tre artikler for bloggen, beskriver kategorier, underkategorier og produkter (innholdsmarkedsføring beriket med SEO-tekstforfatterelementer), skaffer mer enn førti lenker per måned for en slik butikk. Prisen for posisjonering av en stor nettbutikk starter fra 39 900 – 45 900 kr netto per måned og bestemmes individuelt på grunn av butikkens størrelse.

Er det mulig å posisjonere et nettsted for 12 000 kr?

Jeg vil ikke være original. Det blir stadig vanskeligere å posisjonere nettsteder og nettbutikker. Det blir mer komplisert for hvert år som går, ettersom Googles algoritmer hele tiden legger listen høyere for å tilpasse nettsidene til brukeren. Du må bruke mer tid på å skape innhold og finne gode steder for verdifulle lenker.

Med tanke på det jeg har skrevet ovenfor, kan man konkludere med at det er umulig å posisjonere et nettsted til en nettopris på 12 000 kr per måned. Faktisk kan ethvert nettsted posisjoneres på et så lavt budsjett. Imidlertid må hver eier tenke logisk, hvor mye kan et SEO-byrå gjøre for en pris på 12 000 kr hvis de vil tjene penger på det? I dette tilfellet kan bare optimalisering gjøres som en investering den første måneden. I den andre måneden, få flere lenker og i de følgende månedene…. ta vare på setningene.

Ønsker kundene det slik? Absolutt ikke.

Hvis du har et budsjett på 12 000 kr, er det bedre å skrive blogginnlegg selv og i det minste utvikle ditt eget nettsted på denne måten. Til denne prisen kan du prøve å legge til nettstedet ditt i betalte bedriftskataloger og få produsert to til tre bloggtekster.

Ikke fall for billig posisjonering og tiltak uten forberedelser og resultater. Mistenkelig lave SEO-priser gir aldri noe av verdi og er som oftest bare et velklingende løfte uten dekning.

Posisjonering av nettsteder med lave budsjetter

 

Konklusjonen er klar. Selv med små økonomiske midler er det mulig å gjennomføre noen SEO-tiltak. Det er imidlertid bare omfattende løsninger som gir de beste resultatene.

Det er mulig å anta et visst budsjettnivå som er verdt å bruke på nettstedsposisjonering. Det finnes nemlig mange variabler. Hvilken pris et SEO-byrå vil gi for SEO avhenger av en rekke faktorer, så det lønner seg ikke å be et byrå om en generell prisliste for SEO – en slik vil som regel si svært lite.
Det er alltid verdt å be om en spesifikk, presis vurdering av tiltak og profesjonell rådgivning i forbindelse med optimalisering aktiviteter. Etter å ha gjennomført en passende revisjon og analyse av konkurransen, vil SEO-byrået sikkert sette en effektiv pris på sine handlinger og hjelpe deg med å svare på spørsmålet om hvor mye posisjonering av et gitt nettsted koster. Det kan hende at det vil være mulig å utføre spesifikke aktiviteter selv for noen få hundre zloty i måneden.

Støtte til posisjonering – prisliste for Google Ads

Når du ikke vet hva som står på spill, handler alt om penger. Dette berømte ordtaket kan brukes på mange forretningsmessige og økonomiske situasjoner. Selv i et Google-søk, når du ikke vet hvor et bestemt søkeresultat øverst kommer fra, handler det helt sikkert om …. penger 😉

Vi snakker selvfølgelig om en tilleggstjeneste knyttet til økt synlighet i Googles søkeresultater. Dette er Google Ads-kampanjer. Det er et lukrativt tilbud i deres prismodell – du betaler kun for resultater.

Google Ads, tidligere kjent som Google AdWords, er et annonseringssystem som har eksistert siden 2000. Med denne tjenesten vises sponsede lenker i Googles søkemotor som leder til et nettsted hvis eier eller operatør har kjøpt en kampanje.

Prismodellene i Google Ads er forskjellige:

  • CPC (cost per click) – kostnad per klikk
  • eCPC – forbedret CPC
  • CPM (cost per mille) – kostnad per tusen visninger
  • CPV (cost per view) – kostnad per visning
  • CPA (cost per action) – kostnad per handling
  • ROAS (return on ad spend) – resultat av annonsekostnad.

 

Det er neppe nødvendig å overbevise noen om fordelene ved denne løsningen. I stedet bør det gjøres klart at Google Ads ikke trenger å være en permanent løsning – du kan investere i organisk posisjonering, som gir langvarig effekt. Tommelfingerregelen for Google Ads er én: En side vises bare hvis eieren betaler for det. Uten betaling blir det ikke noe resultat, og dessverre viser det seg ofte at prisen for sponset posisjonering enten er dyr eller ineffektiv – spesielt for fraser med høy konkurranse.

Det er ikke alt. I Google Ads gjelder prinsippet om “hvem som gir mest”. Hvis et selskap setter CPC-prisen til 5 kr og det andre selskapet til 4 kr, vil førstnevntes nettsted vises høyere i søkeresultatene (forutsatt at annonsen oppfyller alle krav). Noen ganger er prisene for ett (!) klikk til og med flere titalls kr. Gjennomsnittsprisen for sponset posisjonering kan sjekkes i søkeord-planleggeren, men for å få full oversikt bør du ha en aktiv kampanje. Hva prislisten for sponset posisjonering i Google Ads er, fremfor alt, bestemt av vanskelighetsgraden og konkurranseevnen til en gitt setning.

Det finnes mange måter å øke synligheten i de sponsede søkeresultatene på. Blant faktorene som påvirker rangeringen og plasseringen av annonser i Google-søk, er kvalitetspoengsummen, innholdet på nettstedet, nettstedets evne til å bli indeksert i Google, annonsenes relevans osv. Det finnes imidlertid de som for enhver pris vil være med i søkeresultatene. Selv ved hjelp av visse prosedyrer som til syvende og sist er ment å hjelpe brukeren.

Den mest populære typen annonsering i Google Ads er tekstannonsering i søkemotoren. I tillegg til dette kan du også investere i displayannonsering, produktannonsering i Google Shopping, remarketing, YouTube-annonsering osv.

Det er gratis å registrere seg hos Google Ads. Du kan også sette en månedlig budsjettgrense uten risiko for å overskride den. Det er mulig å stoppe en betalt kampanje når som helst og justere utgiftene når som helst i løpet av tjenesten. Men uten riktig kunnskap og ferdigheter til å bruke Googles verktøy er det ikke sikkert at kampanjen blir effektiv. I dette tilfellet anbefales det derfor å outsource sponsede kampanjer til et Google Ads-byrå.

Prisen for sponset posisjonering fastsettes deretter av det enkelte byrået. I tillegg til selve annonse kostnaden kommer kostnadene for håndtering av kampanjen. Det sies ofte at Google Ads er en ekstra eller indirekte løsning for å øke synligheten i søkeresultatene. Resultatene er riktignok umiddelbare, men de har ikke den samme langsiktige effekten som organisk posisjonering. I tillegg er det noen ganger en risiko for at brukerne er mer tilbøyelige til å gå inn på et resultat fra naturlige (organiske) søkeresultater enn et sponset tilbud.

ROI – avkastning på investeringen

 

En indikator som ofte brukes i SEO- og SEM-bransjen er: ROI (return on investment) – avkastningsgrad. For å få resultatet av denne indikatoren trekker man kostnadene fra inntektene, deler alt med kostnadene og multipliserer med 100 %. I SEO-bransjen kan kostnadene betraktes som kostnadene ved å skaffe nye kunder, dvs. SEO-budsjettet eller penger brukt på Google Ads.

Jo høyere ROI, desto bedre – det forteller deg at markedsføringskampanjen leverer på de oppsatte målene.

Er prisen på SEO den eneste faktoren som er verdt å vurdere?

Nei, man kan stoppe ved det ene ordet. La oss innse det: posisjonering er ikke den første tjenesten for noen titalls zloty som du kan kjøpe for deg selv og deretter avbryte hvis du trenger det. Argumentene som er presentert ovenfor, prisoverslagene for posisjonering og resultatene du kan oppnå, taler for seg selv. Investering i posisjonering er en langsiktig prosess, som begynner nettopp med å ta en beslutning og velge et bestemt SEO-byrå. Det er et lite skritt for mennesket, men et stort skritt for… den virtuelle menneskeheten.

Det er verdt å sitere Googles formålsparagraf, som har som mål å organisere verdens informasjonsressurser på en slik måte at de er universelt tilgjengelige og nyttige for alle. Som SEO-byrå med mange års erfaring mener vi at alle våre kunder og samarbeidspartnere har noe viktig, nyttig og verdifullt å dele med verden. Det kan være i form av et produkt eller en tjeneste, en idé, informasjon, en løsning…. Vi vet på vår side hvordan vi kan kommunisere denne verdien videre på en effektiv måte.Visning av søkeresultater i Google er ingen tilfeldighet, men det er ikke alltid SEO-prislappen som er det viktigste i dette forholdet.

I prinsippet kan alle tjenester behandles på denne måten – akkurat slik posisjonering nå analyseres. Pris er viktig, men det er bare én faktor i den endelige beslutningen. Når man kjøper programvare til en bedrift, catering, juridisk rådgivning eller en skjønnhetspleie, er prisen heller ikke det eneste som teller.

Alt i alt er det viktigste:

  • Bevissthet om fordelene ved tilbudet
  • Samarbeid med en bestemt enhet
  • Forholdet i dette samarbeidet
  • Oppgjørsmetoden
  • Tilgjengelige muligheter, løsninger og verktøy

 

Når det gjelder catering, vil smaken på maten helt sikkert være en avgjørende faktor for valg av en bestemt tjeneste, og når det gjelder juridisk rådgivning, vil den effektive løsningen på en sak eller et problem være avgjørende. Når det gjelder skjønnhetspleie, er det ikke bare resultatet som er viktig, men også forholdene i salongen eller kvaliteten på tjenesten.

Du kan se på posisjonering på en lignende måte – prisen er ikke den eneste faktoren som avgjør valget av en tjeneste for å øke synligheten av nettstedets posisjon i Googles resultater. Økt trafikk på nettstedet, flere konverteringer, et bilde av markedslederskap – dette er effekter det er verdt å investere i.

I vår virksomhet fastsetter vi et månedlig honorar som vi utfører spesifikke oppgaver innenfor, basert på den inngåtte kontrakten. Ved å ha det samme gebyret på fakturaen hver måned, vil ikke nettstedseieren bli overrasket over uventede ekstrakostnader for arbeidet som utføres av vårt byrå.

Det er verdt å merke seg at hvert prosjekt som gjennomføres i vårt selskap, får en dedikert account manager. Adcomer-byrået har både eksperter på søkemotoroptimalisering, lenkebygging og SEO-tekstforfattere. Hver av disse tjenestene utføres av ulike avdelinger og personer. Alle medarbeiderne våre bidrar derfor til en felles effekt og til å nå forretningsmålene til våre kunder og samarbeidspartnere. Hver eksperts arbeidstime prises individuelt, avhengig av stilling og type arbeid.

For å oppsummere: Prislisten for SEO er absolutt viktig informasjon for en potensiell kunde, men den er ikke avgjørende for den endelige beslutningen om å markedsføre virksomheten.

Lønner det seg å posisjonere et nettsted?

 

Når du bestemmer deg for å markedsføre varemerket ditt, bedriften din eller nettstedet ditt, står du overfor ulike valgmuligheter. Annonsemarkedet – både det tradisjonelle og det elektroniske – er åpent for alle bedrifter. Du kan velge TV-reklame, som koster titalls eller hundretalls zloty. På den annen side kan du velge tradisjonelle reklamekanaler, for eksempel distribusjon av brosjyrer. Du kan også velge en av de mest populære kanalene – posisjonering på nettstedet.

Uten å ville foreslå noen løsning, er det best å konsultere statistikken:

  • Ifølge rapporten Digital and Mobile in the World vil mer enn 4,5 milliarder mennesker verden over bruke internett i 2023.
  • Data fra StatCounter viser at mer enn 95 % av brukerne i Polen bruker Googles søkemotor.

 

Når man ser på dette potensialet og sammenligner det med kostnadene for SEO, er prisen for denne tjenesten svært gunstig, og investeringen er virkelig verdt det.

Man må ikke glemme indikatorene som gir informasjon om effekten av reklameaktiviteter på nettet. Oppmerksomheten rettes blant annet mot:

  • Mer trafikk til nettstedet
  • Et økende antall visninger
  • Stadig flere konverteringer
  • Større anerkjennelse i næringslivet og bransjen

 

Denne statistikken og disse sammenhengene kan fortelle oss mye om selve posisjoneringstjenesten.

Her er også andre indikatorer viktige, som ikke fullt ut kan måles, analyseres og offisielt tilskrives fordelene ved posisjonering. Prisen her er imidlertid selskapets suksess. Dette kan illustreres med ROPO-effekten (research online, purchase offline), som er markedsførernes “bane”. Denne effekten består i at forbrukere søker etter informasjon om et produkt på nettet og deretter kjøper det i butikken. Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at man også i denne situasjonen kan registrere fordeler og økninger. Selv om andelen i nettbutikken ikke øker, vil det resultere i et kjøp i den stasjonære butikken av samme merke.

Virksomhets- og butikkeiere som har nådd sine forretningsmål gjennom posisjonering, vil helt sikkert hevde at spillet er verdt det, og at prisen spiller en underordnet rolle, ettersom hele investeringen lønner seg mer enn en gang. Det viktigste er at posisjoneringsstrategien er skreddersydd til de individuelle forventningene og målene i det konkrete tilfellet.

Posisjonering – prislisten… finnes ikke!

 

Når det gjelder effektiv SEO, er prisfastsettelse en individuell sak. Du kan estimere SEO-kostnadene, lage et tilbud, fastsette beløpet basert på tidligere bestillinger, men du kan aldri gå frem etter et fast skjema. Noen lover ofte en ufattelig billig posisjonering for noen få hundre NOK. Vi foretrekker imidlertid å analysere nettstedet ditt, konkurrentene dine og bransjen din nøye, sjekke hvordan situasjonen er når det gjelder nøkkelfraser, utføre en revisjon, planlegge tiltakene dine – for å øke synligheten og trafikken.

Fyll ut skjemaet nedenfor, og du vil motta vårt forslag til tiltak og et individuelt tilbud og kostnad for posisjonering innen 24 timer.

 

FAQ – ofte stilte spørsmål

1. Hvor mye koster posisjonering av nettsteder?

 

Prisene for nettposisjonering er generelt svært fleksible. Mye avhenger av selve nettstedet og hvilket domene det ligger på. Kostnadene for SEO er generelt høyere for nettbutikker og lavere for enkle nettsteder.

2. Hva er den beste måten å fakturere for SEO på?

 

Den beste måten å fakturere for en SEO-tjeneste på er en fast månedlig avgift, der SEO-byrået utfører et bestemt arbeidsomfang. Da vet kunden hva han eller hun betaler for, og SEO-byrået har et budsjett for å levere effektiv SEO.

3. Hvor lang tid tar det før et nettsted er på ønsket posisjon?

 

Posisjonering av en nettside er en prosess, og det betyr at den bør være kontinuerlig. Effekten av posisjonering er vanligvis synlig allerede etter noen måneder. Det finnes tilfeller der kunden ser effekter umiddelbart etter den første optimaliseringen av nettstedet.

4. Posisjonering av nettside – hvor mye koster de ulike aktivitetene?

 

Kostnaden for SEO består av mange faktorer. En SEO-revisjon koster fra 1 500 kr til flere tusen. Utvikling og overvåking av strategien koster ca. 6 000 – 10 000 kr per måned. Optimaliseringsaktiviteter varierer fra 14 900 kr til 34 900 kr. Hver artikkel for en side koster fra ca. 1 500 kr til 2 500 kr (i tillegg til sponsede artikler og beskrivelser for undersider, kategorier og andre bokmerker på nettstedet). Innholdsoptimalisering koster rundt 3 500 kr. Lenkebygging koster mellom 2 500 og 6 000 kr per måned.

Hvis du har ytterligere spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt!

Legg til en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Forfatter

Bestill tid for en gratis konsultasjon

First name(Required)

Vi trenger din kontaktinformasjon for å kunne ta kontakt med deg. Les våre
personvernregler for å finne ut mer om hvordan vi behandler personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har.

Checkbox(Required)