Å BESTILLE OPPRETTELSEN AV ET NETTSTED
Nettsteder – prisen kan overraske deg
Hvor mye du betaler for din egen nettside, avhenger av mange faktorer. Det er omtrent som å kjøpe en bil. Basisversjonen koster kanskje lite, men når du begynner å legge til flere valgmuligheter, vil du oppdage at verdien på drømmebilen din dobles. I tillegg påvirkes kjøpesummen også av valg av produsent. Kostnaden for å utvikle et nettsted påvirkes på samme måte.
Type nettsted, utviklingsnivå, valg av innholdsstyringssystem (CMS), flerspråklighet og til slutt selve «produsenten» er bare noen av variablene som påvirker hvor mye det koster å lage et nettsted. Svært ofte er det som er dyrest, skjult i den delen av nettstedet som ikke er synlig for det blotte øye, nemlig koden. Mal-design av enkle nettsteder kan ta minst et dusin timer, men de vil likevel ikke ha mange av de funksjonene som tilbys av for eksempel et innholdsstyringssystem (CMS), som vi kommer tilbake til nedenfor. Malen til nettsteder er ideelle når vi planlegger å teste virksomheten vår, lage en MVP-versjon for å teste markedet. Vi fraråder imidlertid å lage nettsteder basert på maler hvis du vil ha kode av høyeste kvalitet, lastehastighet eller langsiktig support og utvikling.
Kanskje trenger du bare å lage et enkelt nettsted som ligger i den lavere prisklassen for å oppfylle kravene til en voksende virksomhet. Kanskje trenger du en sofistikert webapplikasjon for i det hele tatt å kunne hevde deg blant sterke konkurrenter. Overlat slike spekulasjoner til konkurrentene, og kom til saken med oss. I denne artikkelen kan du lese om hvordan vi utvikler et webdesign som ikke koster for mye, samtidig som du får all den funksjonaliteten du trenger.
Hvor mye koster det å opprette et nettsted – statisk nettsted eller CMS?
Nettsteder kan deles inn i to hovedtyper:
- 1. Statiske nettsider – du kan ikke administrere dem selv. Hvis du har de rette programmeringskunnskapene, kan du redigere et slikt nettsted, men det er mye mer komplisert enn i et CMS. I dag er de viktigste argumentene for å opprette slike nettsteder lastehastighet og sikkerhet;
- 2. CMS-baserte nettsteder – i innholdsstyringssystemet på nettstedet ditt har du tilgang til et administrasjonspanel. Når du er logget inn, kan du enkelt administrere ditt eget nettsted ved hjelp av en tekstredigerer og brukervennlige, svært intuitive sidebyggere. Det beste er å lage et nettsted ved hjelp av et CMS-system med åpen kildekode. Det ledende systemet er WordPress, som er populært i bransjen. Vi forteller deg gjerne mer om hvorfor vi anbefaler åpen kildekode på et møte.
Responsive nettsteder basert på et innholdsstyringssystem er vanligvis dyrere enn statiske nettsteder. Det er ikke uten grunn, for da har vi et mye større utvalg av alternativer og funksjoner, som ofte når opp til nivået for en avansert webapplikasjon, dvs. et prosjekt med fokus på brukerinteraksjon (f.eks. en bestillings- eller salgsapplikasjon). Selve CMS-systemet er også viktig der vi planlegger å samle inn data på nettstedet – f.eks. data fra innsending av skjemaer, ordredata eller der det er behov for et innloggingssystem for brukerne.
Når det gjelder valg av CMS, er det etter vår mening ikke verdt å stole på proprietære løsninger som er som en tikkende bombe. Etter hvert vil noe gå galt.
Nedenfor finner du noen grunner til at vi tror det:
- Du har ikke lov til å gjøre endringer i kildekoden, så dine muligheter til å redigere nettstedet er sterkt begrenset.
- Forfatterne av slike løsninger overfører ikke opphavsretten til prosjektet til deg, men gir deg kun en lisens til å bruke nettstedet.
- det er stor risiko for at utvikleren av en slik proprietær løsning vil presse prisen, for det er tross alt bare de som kan gjøre endringer i koden, og et proprietært system utvikles vanligvis av en gruppe programmerere som ikke har like mye erfaring som de tusenvis av programmeringsentusiaster som støtter og utvikler løsninger med åpen kildekode.
Å jobbe med WordPress er helt annerledes, spesielt for vårt byrå. Takket være den avanserte kunnskapen til utviklerne våre har vi våre egne plugin-moduler for WordPress, noe som gjør det enklere å opprette nettsteder og senere utvikle nettstedet.
Når du bestemmer deg for om du ønsker CMS-basert webutvikling eller om du bare trenger et enkelt statisk nettsted, vil det påvirke kostnadene for hele prosjektet. Hva kan du gjøre for å unngå å betale for mye? Svaret finner du i vår modell for kundesamarbeid.
Hvem skal man overlate webutvikling til?
Å designe et nettsted er en oppgave for en frilanser eller et byrå. Sunn fornuft tilsier at det er mye bedre å overlate webutvikling til et byrå – helst et som ikke bare jobber med webutvikling, men også med SEO. Det er viktig at byrået har en omfattende portefølje, pålitelige kunder, referansebrev og alt annet som beviser at de er profesjonelle innen webdesign.
Du kan finne en pålitelig og profesjonell frilanser som har spesialisert seg på webdesign, men du må være forutseende – det er ikke alltid en enkelt entreprenør kan designe et nettsted som oppfyller Googles retningslinjer, dvs. rangerer godt.
Når du bruker en frilanser, får du heller ikke alltid noen garanti for at nettstedet fungerer som det skal, og du får heller ingen bruksanvisning (hvis du velger et CMS). Du har heller ingen garanti for at frilanseren er villig til å fortsette å jobbe med deg om et halvt år, siden han eller hun kanskje allerede jobber med noe helt annet.
Hva med prisen for et nettsted hos en frilanser? Tvinger et begrenset budsjett deg til å gi opp tilbudet fra et profesjonelt byrå? Ikke nødvendigvis – hos Adcomer utfører vi også mindre prosjekter, og kunnskapen videreføres til de neste i teamet, slik at du kan være sikker på at vi etter noen år ikke vil nekte å hjelpe deg med å gjøre ytterligere endringer på nettstedet ditt.
Interaktivt byrå – vi lager nettsteder som selger
Hvis du bestemmer deg for å velge et profesjonelt interaktivt byrå, får du mer enn bare selve nettstedet inkludert i prisen – hos Adcomer venter det på deg:
- Et team av spesialister på ulike områder – grafisk designer, webutviklere, prosjektleder og, på et senere tidspunkt, også en SEO-spesialist eller tekstforfatter;
- Individuell grafisk design av nettstedet;
- Garanti for at nettstedet fungerer som det skal;
- Tidsriktig webdesign;
- SEO-optimalisering for søkemotorer;
- Support etter salg; råd om annonsering på nettet;
- Veiledning i bruk av nettstedet;
- Garanti for samarbeid i senere faser av utviklingen av nettstedet.
Som du ser, innebærer det å realisere et nettsted ved hjelp av et profesjonelt interaktivt byrå en hel rekke tilleggstjenester og muligheter. Men heller ikke her er det alltid fargerikt. Det finnes mange byråer på det polske markedet som tar horrible priser for å lage en nettside.
Det klokeste du kan gjøre, er å sammenligne minst et par tilbud og velge det som gir deg mest tillit og som du synes er rimelig i forhold til prisen på selve nettstedet. Hvis du oppdager at prisen er i overkant av gjennomsnittet, bør du spørre hva dette skyldes – kvalitet er verdt å investere i.
Når du sammenligner tilbud, er det selvsagt viktig å ta hensyn til andre faktorer enn pris, for eksempel:
- Kunnskapen om din bransje hos byrået som skal gjennomføre prosjektet,
- Erfaring og antall gjennomførte prosjekter,
- Meninger i Google,
- Et felles språk – dette er et ekstremt viktig aspekt, fordi arbeidet med et nettsted noen ganger tar flere måneder, og alle vil gjerne jobbe i et hyggelig miljø – en god atmosfære fremmer kreativitet!
Hvordan lage et nettsted uten å betale for mye?
Tenk deg en situasjon som denne. Du har adoptert en hund og vil gå tur med den. Du trenger selvfølgelig et bånd. Alle vet hvordan et bånd ser ut – det er et halsbånd, en snor og noe å holde i hånden. Men du tenker – det er nok verdt å spørre en spesialist, jeg vil jo at kjæledyret mitt skal føle seg trygt og komfortabelt på tur.
En samtale med en selger i en dyrebutikk får deg til å innse at kjæledyret ditt kommer til å vokse opp til å bli en sterk hund – båndet må være laget av solid materiale. Vil du gå på treningsøkter med hunden? I tillegg til et halsbånd bør du kjøpe en sele. De antatte kostnadene på mindre enn 500kr øker, men med det øker funksjonaliteten til båndet, komforten til kjæledyret ditt og, for deg, gleden av turen.
Et enkelt eksempel viser at det å konsultere en spesialist i en bestemt bransje ikke handler om å øke prisen på en tjeneste eller et produkt, men om å sørge for at du ikke bruker penger forgjeves. Et nettsted som ikke gjør det mulig for deg å nå det tiltenkte målet – å utforske markedet, utvikle virksomheten, nå den rette målgruppen eller øke konverteringen – er penger brukt forgjeves. I løpet av en slik konsultasjon hos et Adcomer kan du til og med finne ut at du ikke trenger en nettside… i det hele tatt. Slike konklusjoner kan bare trekkes etter en grundig nisje- og konkurranseanalyse, noe en frilanser ikke kan gjøre for deg.
Hos Adcomer har vi en velprøvd metode for å designe nettsteder i henhold til kundens behov og bransjens krav (workshops).
Webdesign – visjon, konsept, fremsynthet
Den nevnte analysen av markedet, konkurransen og fremfor alt kundenes behov gjør det mulig for oss å velge en av metodene for å utvikle et nettsted design – en kortere briefing med en prosjektleder eller en omfattende workshop med fokus på å lage en webapplikasjon.
Nettstedsutvikling – workshop for gründere
Et av målene med kundeworkshopene våre er å svare på det som vanligvis er det viktigste spørsmålet for kundene våre – hvor mye det vil koste, men også å gi et realistisk estimat av prosjektets muligheter og peke på potensielle risikoer som kan forhindre at prosjektet får en lykkelig slutt. Nettutvikling er kreativt arbeid, så det er umulig å forutsi det nøyaktige antallet arbeidstimer som går med til et prosjekt, og det vil dessuten gå ut over kvaliteten og de forventede resultatene. Workshops gir et grovt estimat av kodingsprosessen og kostnadsintervallet.
I praksis ser det slik ut:
- Vi avgjør om du trenger et individuelt design eller en mal for nettstedet;
- Vi verifiserer dine visjoner og behov;
- Vi kommer med forslag og praktiske løsninger;
- Vi utarbeider funksjonelle mock-ups av nettstedet og layoutene – vi viser hva brukeren vil kunne gjøre på nettstedet;
- Vi planlegger brukerhistorier, dvs. den såkalte brukerhistorien på hjemmesiden og andre elementer på nettstedet;
- Vi studerer målgruppens adferd og behov, og lager potensielle personligheter;
- Vi identifiserer designrisikoer;
- Vi definerer ikke-funksjonelle krav, som f.eks. sidehastighet, behovet for å lage regler og forskrifter eller juridiske konsultasjoner knyttet til prosjektet;
- Vi skisserer eksempler på undersider.
Ikke bare får du et bredt spekter av råd om løsninger for nettstedet ditt, men du får også unik bransjekunnskap slik at du kan ta de beste beslutningene.
Sammen med våre ferdigheter gir vi våre intellektuelle ressurser som en pakke.
Vi blir naturligvis din forretningspartner snarere enn en ren tjenesteleverandør – vi analyserer konkurransen, gir råd om SEO, server- og domenevalg.
Hvor mye koster en nettside – prosjektpriser
Etter workshopen, som gir deg en bred oversikt over programmeringsprosessen for nettstedet ditt, kan vi utarbeide et første tilbud på prosjektet. Jo mer komplekst nettstedet er (funksjoner, interaksjoner, grafisk design), desto flere arbeidstimer må du bruke på det.
Nettstedsutvikling er ikke masseproduksjon som pakkes i esker og deles ut til kjøperne. Det er en avansert prosess med kreativt arbeid som blir til timevis med koding, testing og kontinuerlig forbedring under din veiledning. Vi rapporterer hele tiden om arbeidet vi gjør, fordi åpenhet er grunnlaget for vårt samarbeid med kundene. Vi rådfører oss med deg om etterfølgende elementer, slik at du har en reell innvirkning på nettstedets utseende og følelse.
For å si det enkelt, en fast pris er først mulig når vi er 100 % sikre på løsningene vi har utviklet. I mellomtiden gir vi deg et prisintervall som vipper til side etter hvert som dine og våre ideer blir implementert.
Hvor mye koster en nettside fra et interaktivt byrå?
Her er eksempler og veiledende prisklasser:
- Statisk nettsted, grafisk mal: 3 000 – 6 000 NOK
- Statisk nettsted, individuell grafisk design: 10 000 – 25 000 NOK
- Nettsted med WordPress CMS, grafisk mal: 12 000 – 18 000 NOK
- Nettside med WordPress CMS, individuell grafisk design: fra 35 000+ NOK
De ovennevnte verdiene er kun veiledende kostnader for opprettelse av et nettsted og utgjør ikke et spesifikt kommersielt tilbud fra Adcomer.
Prisen avhenger av:
- Antall sider som skal designes og kodes;
- Forventet funksjonalitet, for eksempel innloggingssystem, arrangementskalendere, produktkataloger osv.
- Flerspråklige alternativer;
- Valget mellom en mal og et tilpasset design;
- Behovet for å designe ytterligere infografikk/ikoner;
- Integrasjon med eksterne systemer;
- Valgt teknologi (f.eks. Headless WordPress + React).
Prising av nettsteder – applikasjoner
Som du sikkert allerede har gjettet, finnes det ikke noe entydig svar på hvor mye et nettsted koster. Du kan bruke utsagnet «the sky is the limit», og det ville være det riktige svaret. Men hvis du har spesifisert kravene til nettstedet ditt, bør denne artikkelen i det minste hjelpe deg med å prissette nettstedet ditt. Eller kanskje du er helt usikker på hva du trenger? Vi gir deg en rolig innføring i prosessen med å lage nettstedet ditt og fylle det med innhold.
Du vet allerede omtrent hvor mye en nettside koster. I andre artikler på bloggen vår svarer vi også på spørsmål om omtrentlige priser på nettbutikker og SEO – sjekk hvor mye en nettbutikk koster, og hvor mye SEO koster. Samtidig oppfordrer vi deg til å ta en titt på tilbudet vårt om posisjonering av nettbutikker.
Hvis du ønsker å få et innledende tilbud på en nettside uten å måtte tenke på hvor mye en nettside koster, kan du fylle ut skjemaet nedenfor, så sender vi deg et prisoverslag i løpet av 48 timer. Våre tilbud er helt uforpliktende og gratis.
GÅ TIL HURTIG TILBUD SKJEMAETFAQ – Ofte stilte spørsmål
1. Hvor mye koster en nettside?
Kostnaden for et nettsted avhenger i stor grad av volumet (antall undersider) og kravene til nettstedet. En nettside i et CMS vil være billigere enn en nettside som er skrevet fra bunnen av i HTML. En butikk med 100 000 produkter vil være dyrere enn en butikk med noen få produkter (dette er selvfølgelig en stor forenkling, og alle tilbud hos oss er individuelle!)
2. Interaktive byråer vs. frilansere – hvem skal man overlate en nettside til?
Et interaktivt byrå er definitivt et bredere spekter av tjenester takket være samarbeidet mellom utviklere og grafiske designere. Før vi koder, gjennomfører vi workshops der vi konsulterer kundens visjon og behov, undersøker konkurrentene, tar oss av nettstedet etter at prosjektet er fullført og posisjonerer nettstedet. Kort sagt, en omfattende tjeneste.
3. Hvor mye koster et nettsted med SEO?
Å velge en nettside + SEO-pakke er vanligvis forbundet med en lavere månedlig SEO-pris. Dette er lønnsomt for begge parter: byrået (som inkluderer SEO i webdesign-prosessen) og kunden (som kommer øverst i søkeresultatene).